Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uspješna replantacija

Sjekirom odsjekao ruku, kirurzi mu je prišili

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Liječnici Klinike za plastičnu, rekonstrukcijsku i estetsku kirurgiju Kliničke bolnice Dubrava izvršili su jučer replantaciju ruke kod 22-godišnjeg pacijenta, koji je sjekirom odsjekao šaku.

Dva mikrokiruška tima, u kojima su bili doc. Srećko Budi, doc. Rado Žic i dr. Božidar Gorijanec, uspješno su, u operaciji koja je trajala sedam sati, rekonstruirali kosti i mišiće na višestruko ozlijeđenoj podlaktici te replantirali odsječenu šaku. Prema riječima predstojnika Klinike prof. Zdenka Staneca, pacijent se danas osjeća dobro, a šaka je vitalna i ima urednu funkciju.

Pročitajte i ovo Plakat ispred doma zdravlja Nelojalna konkurencija Plakatima vrbuju liječnike, razljutili ostatak Hrvatske: ''Ljuti me i žalosti. Ne znam koji bih sad izraz upotrijebio'' Ante Ćorušić - 3 Gost Dnevnika Nove TV Hoće li biti štrajka? Ravnatelj KBC-a Zagreb odgovara: "Liječnicima nikad nije bilo bolje"

Ističe kako se radi o vrlo rijetkoj ozlijedi za čiju je sanaciju potrebna složena operacija koja se može izvesti samo u dobro opremljenim klinikama s posebno educiranim kirurzima. Centar za mikrokirurgiju i rekonstrukciju šake KB Dubrava svakodnevno prima bolesnike sa složenim ozljedama šake iz cijele Hrvatske pa u ovom trenutku na Klinici boravi nekoliko bolesnika na kojima su izvedene mikrokirurške rekonstrukcije na šaci i tijelu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene