Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izbjegnite čekanje u kolonama

Doznajte kako izbjeći gužve do Jadrana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Do mjesta na Jadranu koja ste izabrali za ovogodišnji ljetni odmor, bit će zbog gužvi teže doći pa se pripremite za prometne gužve.

Najveće kolone i najduža čekanja uglavnom su na riječkom području. Mi vam zato donosimo savjete kako izbjeći vikend-gužve i kako bez loših iznenađenja vozilom stići veseli do odredišta na moru.

Pročitajte i ovo Fali radnika za sezonu Tko će raditi? Poslodavci na velikim mukama u potrazi za radnicima: "Plaćeno mi je dosta toga pa zaradim 400 eura više nego u Srbiji" Dubrovnik - 2 Niže cijene Zimi je omiljena destinacija Hrvata: "Da smo planirali, ne bi ovako dobro ispalo"

Na graničnom prijelazu Rupa već danas ulazilo se u Hrvatsku u tri kolone. 'Ovdje nema gužve, trebate vidjeti što je u Italiji', rekao nam je Giorgio, gost iz Italije. Na čvoru Bakar čekala je nova gužva.

Takozvana stara cesta Rijeka-Zagreb kroz Gorski Kotar ne poznaje što su to kolone. Idealno za bicikliste. 'Nema prometa, prazna je, dobra je, lijepa je cesta', kaže Oliver, slovenski gost iz Postojne. 'Vozimo ovom cestom jer nema prometa, može se stati, odmoriti, uživati u prirodi, nigdje nam se ne žuri', dodala je Nuša, gošća iz Ljubljane.

Stručnjaci savjetuju korištenje ovakvih alternativnih pravaca. Iz smjera Zagreba izaći u Delnicama. Ili na privremeno otvorenom čvoru Oštrovica. Za dolazak na Krk koristiti lokalne ceste, a ne magistralu. Za povratak u Zagreb treba izaći već u Jastrebarskom. I uživati na odmoru.

Osim o sebi, mislite i na svoje vozilo da vas neugodno ne iznenadi negdje na putu. 'Trebalo bi otići malo u kakav servis, provjeriti malo gume, ulje, tekućinu rashladnu i tako malo se pripremiti', smatra Zoran Čebuhar, mehaničar. Da bi vam godišnji ostao u lijepom sjećanju pripremite automobil i sebe. Ne žurite, ne zaboravite da ste na odmoru. Izbjegavanjem gužve ljeto će vam ostati u lijepom sjećanju.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene