Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon sastanka

Raskol među nezadovoljnim svinjogojcima! Stožer za obranu hrvatskog sela poslao poruku Plenkoviću: "Neka se ugleda na Orbana"

Aktualno Galerija Prosvjednici, svinjogojci - 4 Prosvjednici, svinjogojci - 4 Foto: DNEVNIK.hr Prosvjednici, svinjogojci - 3 Prosvjednici, svinjogojci - 3 Foto: DNEVNIK.hr Prosvjednici, svinjogojci - 2 Prosvjednici, svinjogojci - 2 Foto: DNEVNIK.hr Prosvjednici, svinjogojci - 1 Prosvjednici, svinjogojci - 1 Foto: DNEVNIK.hr +3 Prosvjednici, svinjogojci - 4 Galerija 1/8 >>
Došlo je do raskola među nezadovoljnim svinjogojcima. Oni iz Brodsko-posavske županije zadovoljni su postignutim dogovorom s Ministarstvom, dok oni Stožera za obranu hrvatskog sela zahtjevaju da se svinjokolje odmah vrate.

Nakon sastanka u Ministarstvu poljoprivrede u četvrtak, došlo je do raskola među prosvjednicima. Svinjogojci Brodsko-posavske županije zadovoljni su postignutim, pa su se jutros povukli s punktova.

S ministricom su dogovorili da se slavonska svinjokolja zaštiti kao tradicija. Traktori ostaju u Županji i na drugim punktovima, a najavljeni su i neki novi.

Stožer za obranu sela ustraje na tome da se svinjokolje odmah vrate. Ranije su najavljivali da će s njima početi već u petak, bez ozbira na zabranu. Ipak, potvrde da je doista tako, nema.

Pročitajte i ovo Frane Barbarić PROTUPRAVNA GRADNJA Podignuta optužnica protiv predsjednika uprave HEP-a Frane Barbarića

"Nemam informaciju, i da je imam, ne bi vam je dao. Ja bi gospodinu premijeru poručio neka se ugleda na Orbana, neka kaže napravite jednu svinjokolju i ja ću doći u Slavoniju da ja vidim što je napokon svinjokolja", poručio je Tomislav Pokrovac iz Stožera za obranu hrvatskog sela.

"Naša svinjokolja će ostati zaštićena i nitko nam je neće oduzeti. Oni se i dalje bune zbog toga klanja koje nije izvedivo i to im zakonom nitko neće dospustiti. Ljudi, ako to dođe kod nas, budite svjesni da date svoje svinje, da se kuga odmah smiri i da se ne proširi dalje", istaknula je Agica Ferić, predstavnica svinjogojaca Brodsko-posavske županije.

Osim seljaka, na ulicama i policija

Deseti dan prosvjeda, osim seljaka, na cestama su i policijski službenici.

Dežuraju 24 sata na dan, preusmjeravaju promet i čuvaju vitalna mjesta poput graničnih prijelaza, autoceste i željezničke pruge.

Pročitajte i ovo Ilustracija Neki proizvodi pojeftinili Ministarstvo gospodarstva objavilo koje su namirnice značajnije poskupjele

Do sada nije bilo incidenata, a Nacionalni sindikat policije pozvao je prosvjednike da ne dopuste eskalaciju nezadovoljstva na terenu. Podržavaju, kažu, pravo seljaka da se bore za svoje interese, ali na prvo mjesto stavljaju sigurnost građana.

"Apeliram i molim vođe prosvjeda kao i sve prosvjednike na svim punktovima diljem naše Slavonije da se spuste tenzije te da se ne dopusti poduzimanje bilo kakvih radnji koje bi ugrozile živote, imovinu, kako samih prosvjednika tako i ostalih građana Republike Hrvatske kao i građana drugih država koji su u tranzitu kroz našu domovinu, a na naposljetku i nas kao policijskih službenika", istaknuo je Bono Tomašević, predsjednik Nacionalnog sindikata policije.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene