Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Svećenička dužnost"

Svećenik odbija pričestiti one koji su glasali za ratifikaciju Istanbulske, Nadbiskupija se ograđuje: "To je njegov privatni stav"

Ilustracija: Thinkstock
Ilustracija: Thinkstock
Aktualno Galerija Ilustracija: Thinkstock Ilustracija: Thinkstock +0 Ilustracija: Thinkstock Galerija 1/2 >>
Splitski svećenik odbija pričestiti one koji su glasali za ratifikaciju Istanbulske konvencije.

Splitski svećenik don Jozo Mužić na svom profilu na Facebooku objavio je kako oni koji su glasali za ratifikaciju Istanbulske konvencije više ne mogu primiti Svetu pričest dok se ne pokaju za svoj "sramotan čin".

Pročitajte i ovo Nasilje nad ženom, ilustracija Ide se u izmjene kaznenog zakona Što je s Istanbulskom konvencijom? Ministra brinu niske kazne, pravobraniteljica upozorava na lošu sudsku praksu, a žrtve obiteljskog nasilja obeshrabrene Slika nije dostupna "Crni petak" GI Istina o Istanbulskoj predala ustavnu tužbu kojom pobija zaključak Sabora o odbacivanju zahtjeva za raspisivanje referenduma

Mužić tvrdi kako su svećenici dužni uskratiti pričest onima koji su glasali za ratifikaciju Istanbulske konvencije.

"Oni, koji su nominalno kršćani, a glasali su za ratifikaciju Istanbulske konvencije po savjesti, neka računaju da ne smiju pristupati pričesti, dok se ne pokaju i javno ne opozovu svoj sramotni čin. Svećenici su takvima dužni po savjesti uskratiti pričest", napisao je don Mužić u statusu na Facebooku u petak, dok su njegovi brojni prijatelji s Facebooka s odobravanjem pozdravili tu izjavu.

Nadbiskupija: "To je njegov privatni stav"

Za komentar smo se obratili Splitsko-makarskoj nadbiskupiji iz koje poručuju kako je Mužić iznio svoj privatan stav te ga stoga ne mogu komentirati.

"Objava na Facebooku našega svećenika don Josipa Mužića odražava njegov privatni stav o navedenoj temi.

Splitsko-makarska nadbiskupija nije iznosila svoj službeni stav o toj temi, a isto tako ne možemo komentirati privatne objave pojedinih svećenika", poručuju iz nadbiskupije

Uzinić: "Poslanje nam nije tjerati ljude iz crkve"

Na Twitteru se oglasio i dubrovački biskup Mate Uzinić kojeg je SDP-ovac Bojan Glavašević pitao za komentar.

"Uz napomenu da bi se neki nakon svega što su javno rekli - i "za" i "protiv" - sami trebali upitati pripadaju li još uvijek Crkvi, sa spomenutim mišljenjem se ne slažem. Ono nije u duhu evanđelja. Poslanje nam nije tjerati ljude iz Crkve, nego im pomagati da se u nju vrate", poručio je Uzinić.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene