Milijan Brkić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Milijan Brkić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)

U Dnevniku Nove TV pogledajte koja bi mogla biti pozadina nevjerojatno brzo podignute kaznene prijave protiv Milijana Brkića, drugog čovjeka HDZ-a.


Policija je podigla kaznene prijave protiv četiri osobe, Milijana Brkića, njegovog brata Joze Brkića, Blaža Curića i Franje Varge, zbog sumnje da su počinili kaznena djela protiv računalnih sustava, programa i podataka na štetu više osoba.

Vezani članci Andrej Plenković dao je izjavu medijima u Saboru (Foto: Jurica Galoic/PIXSELL) Plenković o šutnji nakon Brkićeve ''obrane'' na Predsjedništvu: ''Izvori vam nisu pouzdani'' Milijan Brkić (Foto: Marko Prpic/PIXSELL) Hoće li se Plenković i Brkić napokon sresti oči u oči? Brkić potvrdio svoj dolazak na radni sastanak

Brkićevo ime i ranije se vezalo uz aferu SMS, no optužnica u tom slučaju protiv njega nije podignuta. Međutim, istražujući taj slučaj policija je, čini se, otkrila da je Varga po nalogu Brkića presretao elektroničku komunikaciju njegove sada bivše supruge, što je rezultiralo novom kaznenom prijavom

Mislav Bago analizirat će kakve bi to posljedice moglo imati na drugog čovjeka HDZ-a, ali i na sam HDZ, treba li vjerovati premijeru Andreju Plenkoviću kada kaže da je policija u cijelom slučaju neovisna, kao i može li se sada očekivati Brkićev protuudar. 

Dnevnik Nove TV pogledajte u 19:15.