Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dnevnik Nove TV doznaje

Hrvatskoj stigla nova opomena Europske Komisije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dnevnik Nove TV doznaje da je Hrvatska od Europske Komisije dobila drugu, ovaj put javnu, opomenu zbog neprovođenja novog Zakona o pušenju.

Podsjećamo, sve europske zemlje do 20. svibnja trebale su ugraditi duhansku direktivu u svoje zakone.

Pročitajte i ovo Policija - 1 Statistika Tko je prosječni hrvatski kriminalac, koje je dobi i zbog čega završi iza rešetaka? Tivat - 3 Pokrenuti novi letovi Poznati tabloid nahvalio našeg velikog konkurenta: "Znatno su jeftiniji od Hrvatske, a nakon multimilijunskog ulaganja postali su mali Monako"

Osim Hrvatske, upozoren je Cipar, Luksemburg, Slovenija, Španjolska i Švedska.

Države članice imaju rok od dva mjeseca da obavijeste Komisiju o mjerama koje su poduzele za rješavanje tog pitanja. U protivnom, Komisija može odlučiti uputiti te predmete Sudu Europske unije.

Europska komisija u četvrtak je Cipru, Hrvatskoj, Luksemburgu, Sloveniji, Španjolskoj i Švedskoj poslala obrazloženo mišljenje kojim ih poziva da dostave obavijesti o potpunom prenošenju Direktive o duhanskim proizvodima (Direktiva 2014/40/EU). Tom se Direktivom nastoji poboljšati funkcioniranje zajedničkog tržišta duhana i povezanih proizvoda uz osiguravanje visoke razine zaštite zdravlja za europske građane. Direktivom je propisano da je rok za prenošenje njezinih odredbi u nacionalno zakonodavstvo do 20. svibnja 2016.

Zasad je Švedska obavijestila Komisiju o djelomičnom prenošenju Direktive, a od Cipra, Hrvatske, Luksemburga, Slovenije i Španjolske nije primljena obavijest o prenošenju.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene