456585
456585
456585
456585
456585

POJAVILE SE I PRIJE ZAKONA Kako je moguće da se ove slike nalaze na duhanskim proizvodima?

  • , 10.11.2016., 07:22
  • Autor:
  • komentara

Građani su iznenađeni fotografijama koje su se pojavile na pakiranjima duhana.

 
 
 
 
Šokantne fotografije na pakiranjima duhana (Video: Dnevnik Nove TV)
Šokantne fotografije na pakiranjima duhana (Video: Dnevnik Nove TV)

O pojavi šokantnih slika izvijestili smo u utorak u Dnevniku, a dan kasnije poslali smo upit Ministarstvu zdravstva kako je moguće da se fotografije pojave prije zakona?

''Ministarstvo zdravstva poduzima niz aktivnosti vezano uz uključivanje relevantnih odredbi, uključujući odredbe koje se odnose na slikovna upozorenja za uporabu na duhanskim proizvodima kao i odgovarajući nadzor nad istim, u prijedlog Zakona o ograničavanju uporabe duhanskih i srodnih proizvoda za koji slijedi propisana procedura'', poručili su iz Ministarstva.

Zakon nije stigao do Vlade, zbog čega je Europska komisija upozorila Hrvatsku.

"Naša je industrija očigledno pokrenula određeni postupak, jer više nije mogla čekati politiku koja kasni, odnosno Vladu koja kasni u odlukama", smatra Biljana Borzan (SDP).

Pušači i nepušači slažu se u jednom. Fotografije će teško natjerati pušače na prestanak pušenja.

Europska komisija će, takva je procedura, još nekoliko puta upozoriti Hrvatsku. Nakon 4 upozorenja - slijedi novčana kazna.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se