Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Donosi Dnevnik Nove TV

VIDEO Pogledajte snimku spektakularne krađe u Jastrebarskom: U 120 sekundi nestalo 150 tisuća eura

Aktualno Galerija Krađa u Jastrebarskom - 1 Krađa u Jastrebarskom - 1 Foto: DNEVNIK.hr Krađa u Jastrebarskom - 2 Krađa u Jastrebarskom - 2 Foto: DNEVNIK.hr Krađa u Jastrebarskom - 3 Krađa u Jastrebarskom - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Krađa u Jastrebarskom - 4 Galerija 1/4 >>
Dnevnik Nove TV donosi snimku provale i krađe u trgovini elektroničke opreme koja se pretprošle noći dogodila u Jastrebarskom.

Priprema akcije počela je u subotu, kada su dvojica provalnika bila u izvidnici. Sama provala i krađa izvedena je u noći s nedjelje na ponedjeljak.

Razbojnička šestorka došla je s dva automobila, ostavila ih pod sva četiri žmigavca. Razbili su vrata i ciljano pokrali skupe uređaje.

Stigli su sat iza ponoći. Znali su točno gdje dolaze jer nisu odmah stali, nego su automobile okrenuli u dvorištu i potom krenuli u akciju. S razbijanjem vrata nije išlo baš glatko, ali uspjeli su. Ušli su i očito su znali gdje se što nalazi. Imali su dvije košarice u koje su potrpali najvrjednije uređaje. Za manje od 120 sekundi dali su petama vjetra i iza sebe ostavili veliku štetu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Produljene mjere opreza Podignuta optužnica protiv 42 navijača zbog izazivanja nereda u središtu Zagreba

S vlasnikom trgovine za Dnevnik Nove TV razgovarao je reporter Ivan Čorkalo.

"Ukupna šteta neto je 83 tisuće eura. Prodajna vrijednost je oko 150 tisuća eura. Točno je bilo ciljano, sve je bilo smišljeno, vidi se da su znali tko će gdje ulaziti, koji će gdje što uzimati, da će uzimati samo skupe stvari. Tu i tamo uzeli su nešto jeftinije, ali više-manje sve su znali točno gdje stoji i to su i pokupili", priča vlasnik trgovine Željko Oslaković.

Da bi se nešto takvo moglo dogoditi, posumnjali su još u subotu.

"U subotu je bila izvidnica. Odmah smo primijetili da se radi o sumnjivim ljudima koji nisu s ovog područja, govore engleski. Ne dolaze takvi ljudi u dućan. Htjeli su kupiti iPhone, očito lažnom ili ukradenom karticom. Normalno, kartica nije prošla, a dok smo mi pokušavali naplatiti karticu, oni su razgledavali situaciju i očito snimali teritorij", opisuje vlasnik.

  Pročitajte i ovo Park na Trešnjevci - 3 U Zagrebu Nema kraja muci roditelja zbog opasnog parka za djecu: "Nakon jednog spiralnog prijeloma prsta i ugradnje šipke..."

Pročitajte i ovo Pomorska policija - 2 Ogromne kazne Pomorska policija ima pune ruke posla: Otkrivaju što su najčešći izgovori za nepoštivanje zakona

Budući da su prije tri mjeseca imali krađu, koju je policija riješila, odlučili su ih, predostrožnosti radi, ponovno obavijestiti.

"Tražili smo patrolu da patrolira cijelu večer s obzirom na to da je bio vikend, subota, nedjelja, da se nešto ne dogodi. I ništa se nije dogodilo do ponedjeljka", kaže Željko.

Došli su BMW-om, s volanom na desnoj strani rađenim za britansko tržište. Željko je snimke krađe dobro proučio. Razbojnička šestorka izgledala je uigrano, ali ne pretjerano, što dokazuje snimka bijega ,pri kojem je jedan od njih umalo ostao. Zazvonio je alarm, susjedi su nazvali, do trgovine su stigli vrlo brzo, ali nedovoljno. Željko smatra da pljačkaši nisu djelovali samostalno.

"Mislim da je tu netko tko koordinira iz ovog područja koji je puno bolje upoznat sa situacijom i s tim što mi ovdje imamo i što prodajemo jer su znali što i kako napasti", rekao je.

Šteta je velika. Osiguranje imaju, ali do naplate je dug put. Nadaju se da će policija, koja za šestorkom intenzivno traga, svoj posao i ovaj put uspješno odraditi. A građane se poziva na oprez i na dojavu ako zamijete sumnjivce.
 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene