Obavijesti Video Pretražite Navigacija
lažno predstavljanje

Zbog jednog poziva ostala bez više od 20 tisuća eura: Policija uputila posebno upozorenje građanima

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Starija žena u Rijeci nasjela je na priču muškarca koji se pravio da je policajac i ostala bez više od 20 tisuća eura.

80-godišnja žena javila se na poziv zbog kojeg je ostala bez više od 20 tisuća eura

Kako javlja primorsko-goranska policija, u petak ju je zvao nepoznati muškarac koji se predstavio kao policajac. Rekao joj je da pripremi sav novac i preda ga osobi koja će ga preuzeti jer se radi o lažnim novčanicama - prave novčanice dostavit će joj naknadno.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kazneno djelo Studentica iz Varaždina odlučila krivotvoriti ocjene kako bi dobila stipendiju: Podli plan baš joj i nije uspio

Žena je zatim otišla u banku, podigla sav novac i predala ga muškarcu koji je došao do njezina doma na području riječke Vežice.

Kako su prošla 24 sata, a nitko joj se nije javio - shvatila je da je riječ o prijevari. Ostala je bez 21.300 eura i slučaj prijavila policiji.

Pročitajte i ovo Ilustracija Istraga će trajati godinama Najveća prijevara u povijesti SAD-a! Nestalo 280 milijardi dolara: Kako su milijarde pomoći za COVID-19 ukradene ili potrošene

Policija upozorava

Iz policije su kazali da se prevaranti često lažno predstavljaju kako bi iskoristili nečije povjerenje i na taj se način obogatili. 

"Vrlo su često na meti počinitelja građani starije životne dobi, čije povjerenje, a potom i nepažnju iskorištavaju za počinjenje kaznenih djela.

U većini rade u paru, pri čemu ih karakterizira drskost u ponašanju, snalažljivost, odvažnost te autoritativni nastup, čime građane dovode u zabludu i oštete", dodali su.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene