Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U povodu Međunarodnog dana mladih novinarka N1 televizije u centru Zagreba ispitivala je mlade što misle o politici. Jedna je djevojka svojim odgovorima postala hit na internetu.


Novinarka ju je pitala zašto mladi nisu involvirani u politiku i smatra li da su mladi dovoljno politički obrazovani. ''Mislim da nisu. Politika je danas živi lopovluk. Država je prelijepa, a pokradena je jako puno i mislim da je to veliki problem današnjice'', odgovorila je djevojka.

Vezani članci Ministar Darko Horvat (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL) Horvat: U politici se ništa ne rješava ultimatumima Milan Bandić (Dnevnik.hr) Bandić o štrajku u školama: ''Neka premijer to riješi još danas i lupi šakom o stol''

Dodala je da se ona pokušava što više obrazovati i učiti jezike jer ''danas bez jezika si vrlo neobrazovan''. Otkrila je da studira javnu upravu. ''Zaposlila bih se u državnu firmu, kod svoga Bandića'', rekla je studentica i objasnila da Bandića uvažava kao osobu jer je Gradu doprinio dosta.

''Nema čovjeka koji nije barem nešto pokrao u državi, ali smatram da je Bandić dosta uložio u državu. Tako da bih se htjela kod njega nekako zaposliti danas-sutra kad završim fakultet'', objasnila je svoje planove. Novinarka je komentirala da je to ona stara “krao je, ali je svima dao”, s čim se djevojka složila.

''Kolindi'', tako je odgovorila na pitanje kome bi dala svoj glas na skorim predsjedničkim izborima. ''Ja sam na strani žena, tako da... to je to'', objasnila je svoj izbor. Na kraju je poručila mladima da je čitanje najbolji način da se više involviraju u politiku. ''Dosta je aktivan Instagram i te gluposti, a smatram da se vijesti više trebaju gledati i da se čitanjem treba vokabular više povisiti'', rekla je i dodala da ona čita svašta nešto. ''Od romantike do drama, nema tu pravila'', rekla je djevojka čiji istup ne smijete propustiti.