Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Djeci hrvatskih branitelja stipendije povišene za 100 posto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pod predsjedanjem potpredsjednice Vlade i ministrice Jadranke Kosor održana je sjednica Upravnog odbora Fonda za stipendiranje hrvatskih branitelja i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, na kojoj je donesena odluka o stopostotnu povišenju stipendija.

Tako će mjesečne stipendije za srednjoškolce iznositi 400, za polaznike sveučilišnih i stručnih studija 1000 kuna, a naknada dijela troškova školarine poslijediplomskih studija ostaje jednaka.

Pročitajte i ovo Ilustracija Provjerite uvjete U tijeku su natječaji za stipendije Grada Zagreba: "Imamo povećanje u odnosu na prošlu godinu" Ilustracija - 3 PARADOKSI NAŠI SVAGDAŠNJI Država potrošila novac za njihove stipendije: "Djeca su se tome nadala, zato su i upisivala ta zanimanja"

Odlučeno je i da se raspiše Natječaj za dodjelu stipendija u tijeku redovita srednjoškolskog obrazovanja, redovita sveučilišnog i stručnog studija te za dodjelu naknada dijela troškova školarine poslijediplomskih studija na visokim učilištima hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, djeci smrtno stradalih hrvatskih branitelja, djeci zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja, hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata i njihovoj djeci, dragovoljcima
i njihovoj djeci, za akademsku, odnosno školsku godinu 2007./2008.

Natječaj će biti objavljen 22. rujna u "Vjesniku", na internetskim stranicama Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti (www.mobms.hr), u svim srednjim školama i visokim učilištima, a prijave na natječaj podnose se zaključno do 23. listopada na adresu Fonda.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene