Obavijesti Video Pretražite Navigacija
bio je na grani

Dječaka u nacionalnom parku ugrizao poskok: "Bilo je kao u filmu, otrov se polako širio s mjesta ugriza..."

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Dječaka iz Belgije ugrizao je poskok dok je s obitelji šetao Nacionalnim parkom Paklenica.

Prije pet dana šestogodišnjeg dječaka Thibautsa iz Belgije ugrizao je poskok dok je s obitelji šetao Nacionalnim parkom Paklenica.

Stvari su krenule po zlu kad se obitelj nakratko zaustavila kod rijeke. 

"Moj sin se želio igrati uz vodu. Uhvatio se za granu kako bi održao ravnotežu. Ali nije vidio zmiju kako leži na toj grani", ispričao je njegov otac Alexander Spriet za Nieuwsblad.

Pročitajte i ovo Ilustracija ponedjeljak je nova subota Ogromne gužve na cestama: Kilometarske kolone u smjeru mora, pogledajte gdje je najgore

Zmija ga je ugrizla za prst, krvario je, a njegova obitelj nije bila sigurna radi li se o otrovnici. Dječak se počeo osjećati slabo.

"Tada smo se odlučili vratiti na ulaz u park gdje smo ugledali stanicu za prvu pomoć", ispričao je otac dječaka: "Bilo je kao u filmu. Otrov se polako širio s mjesta ugriza, a uzrokuje smrt ako stigne do srca. Kod Thibauta je otrov stigao do pazuha."

Do prve pomoći, kaže, trebalo im je 45 minuta. Sva sreća da je majka bila dovoljno prisebna i slikala zmiju pa su liječnici odmah znali da se radio o najotrovnijoj europskoj zmiji. 

Dječak se sada nalazi u splitskoj bolnici pet dana nakon cijelog incidenta.

Pročitajte i ovo Nestala Katarina Stambolić U tijeku potraga Misteriozan nestanak tinejdžerice Katarine, izgubio joj se svaki trag u Chicagu: "Nikad nije odlazila od kuće, a da se ne javi"

Pripadnici HGSS-a i djelatnici NP-a Paklenica prevezli su 6-godišnjaka do bolnice. Dječaku su u zadarskoj bolnici ubrizgali protuotrov, a trenutno se nalazi na odjelu intenzivne njege

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene