Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Požar pod kontrolom

Pomoćnik vatrogasnog zapovjednika Davor Škarica: "U 30 godina službe ovakav požar nisam doživio"

Koliko će vatrogasaca ove noći ostati dežurati u Osijeku i ima li opasnosti za okolne kuće i objekte, istražila je reporterka Dnevnika Nove TV Matea Drmić.

Na terenu je 60-ak vatrogasaca koji će osiguravati požarište, javila je reporterka Dnevnika Nove TV Matea Drmić koja je više o svemu razgovarala s jednim od vatrogasaca s terena, Davorom Škaricom, pomoćnikom vatrogasnog zaopovjednika.

Škarica kaže kako su dvojica lakše ozlijeđenih vatrogasaca "nakon obrade hitne medicinske pomoći mogla nastaviti s akcijom gašenja".

Reporterka je pitala i što se u ovom trenutku događa na požarištu.

"S obzirom na to da je mrak, drugačija je vizura samog požarišta. Požar je sad pod kontrolom. Trenutno je ovdje 10 postrojbi s 20 vozila i 60 vatrogasaca koji saniraju rubna područja i štite sam pogon da ne bi došlo do proširenja samog požara u prostor pogona", kazao je vatrogasac.

Pročitajte i ovo Dragan Vulin, načelnik gradskog Stožera civilne zaštite Dim nad gradom Vulin poziva na oprez: "Vjetar se uvijek može okrenuti. Ne želim širiti strah i paniku, nema za to potrebe"

Na terenu će ostati dežurati jedna smjena Javne vatrogasne postrojbe Osijek, rekao je Škarica koji u svojih 30 godina službe "ovakav požar, ovakvih razmjera, i ovakve katastrofe" nije doživio.

Kaže kako je požar specifičan zbog materijala koji gori, topline izgranja i opasnosti koje su vrebale same vatrogasce, ali i zagađenja zraka.

Dugo niste imali ovako izazova teren, koristili ste i robota Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a, pitala je reporterka Dnevnika Nove TV.

Pročitajte i ovo Nataša Turić, ravnateljica NZJZ Osijek Ozlijeđeni vatrogasci VIDEO/FOTO Šefica NZJZ-a Osijek: "Na ovome mjestu na kojem stojimo detektirali smo onečišćujuće tvari. Molim stanovnike da se drže preporuka"

Škarica odgovara da im je robot jako puno pomogao. "Zahvaljujući njemu smo jako dobro napredovali", kazao je.

Vatrogasac smatra kako će vjerojatno posla imati i tijekom četvrtka, no nije htio predviđati koliko bi požar još mogao tinjati.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene