Obavijesti Video Pretražite Navigacija
podržali bi liberalnog kandidata

HSLS neće podržati Zorana Milanovića: ''Ne bi bilo normalno da podržavamo kandidata SDP-a''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor izjavio je u utorak da neće podržati SDP-ova predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića jer su na državnoj razini koalicijski partner HDZ-a i ne bi bilo normalno da podržavaju kandidata druge stranke.

"HSLS neće podržati Zorana Milanovića za predsjednika i to je potpuno normalno i prirodno. HSLS je na državnoj razini koalicijski partner HDZ-a i ne bi bilo normalno da podržavamo kandidata SDP-a. HSLS nije niti HNS niti SDSS. Da smo u jednoj koaliciji, a podržavamo kandidata druge stranke koja je u ovom trenutku oporba", kazao je Kosor novinarima ispred Gradske skupštine, gdje je HSLS-a održao konferenciju za novinare na temu "Slučaj Hipodrom i promjena Generalnog urbanističkog plana grada Zagreba".

Pročitajte i ovo Dino Goleš, voditelj Dnevnika Nove TV As iz rukava Dnevnik Nove TV s Pantovčaka: "Politička partija pokera tek je počela, ulog su ključevi Banskih dvora" Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj

Iako je, kaže, zajedno s Milanovićem išao zajedno u osnovnu školu i znaju se od osme godine, "ovo je politika i posao".

"U politici i poslu treba biti korektan. Mi smo korektni koalicijski partneri, a s druge strane pitanje je hoćemo li uopće podržati kandidata našeg koalicijskog partnera. Mi želimo i očekujemo da se pojavi pravi liberalni kandidat i ako se takav pojavi, on će imati našu podršku", poručio je Kosor.

O podršci Predsjednici odlučit će tijela stranke

Na upit hoće li podržati aktualnu predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović ako se ponovno kandidira, predsjednik HSLS-a kazao je da će o tome odlučiti tijela stranke.

"Prije predsjedničkih izbora imamo sabor stranke. Novo vodstvo stranke će o tome odlučiti. No ono što je sad sigurno, Zorana Milanovića nećemo podržati", istaknuo je. (Hina)

Aktualno Ovo je jedini hrvatski grad čiji stanovnici mogu odvajati 6 vrsta otpada, a da pritom ne moraju ni – izuti papuče Razvrstavanje smeća (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Razvrstavanje smeća (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Zamjenik gradonačelnika Boris Piližota (Foto: Dnevnik.hr) Zamjenik gradonačelnika Boris Piližota (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Razvrstavanje smeća (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Razvrstavanje smeća (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Smetlari u Osijeku (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Smetlari u Osijeku (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Smetlari u Osijeku (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Hrvatska Ovo je jedini hrvatski grad čiji stanovnici mogu odvajati 6 vrsta otpada, a da pritom ne moraju ni – izuti papuče 1/5 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene