Darinko Kosor (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Darinko Kosor (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor izjavio je u utorak da neće podržati SDP-ova predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića jer su na državnoj razini koalicijski partner HDZ-a i ne bi bilo normalno da podržavaju kandidata druge stranke.


"HSLS neće podržati Zorana Milanovića za predsjednika i to je potpuno normalno i prirodno. HSLS je na državnoj razini koalicijski partner HDZ-a i ne bi bilo normalno da podržavamo kandidata SDP-a. HSLS nije niti HNS niti SDSS. Da smo u jednoj koaliciji, a podržavamo kandidata druge stranke koja je u ovom trenutku oporba", kazao je Kosor novinarima ispred Gradske skupštine, gdje je HSLS-a održao konferenciju za novinare na temu "Slučaj Hipodrom i promjena Generalnog urbanističkog plana grada Zagreba".

Vezani članci Zoran Milanović i Đuro Sessa Milanović primio Izvješće o konačnim rezultatima izbora: "Povjerenje u izborni sustav mora biti čisto kao gorski potok" Darinko Kosor (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) HSLS donio odluku, ostaju dio vladajuće koalicije

Iako je, kaže, zajedno s Milanovićem išao zajedno u osnovnu školu i znaju se od osme godine, "ovo je politika i posao".

"U politici i poslu treba biti korektan. Mi smo korektni koalicijski partneri, a s druge strane pitanje je hoćemo li uopće podržati kandidata našeg koalicijskog partnera. Mi želimo i očekujemo da se pojavi pravi liberalni kandidat i ako se takav pojavi, on će imati našu podršku", poručio je Kosor.

O podršci Predsjednici odlučit će tijela stranke

Na upit hoće li podržati aktualnu predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović ako se ponovno kandidira, predsjednik HSLS-a kazao je da će o tome odlučiti tijela stranke.

"Prije predsjedničkih izbora imamo sabor stranke. Novo vodstvo stranke će o tome odlučiti. No ono što je sad sigurno, Zorana Milanovića nećemo podržati", istaknuo je. (Hina)

Ovo je jedini hrvatski grad čiji stanovnici mogu odvajati 6 vrsta otpada, a da pritom ne moraju ni – izuti papuče