Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DJECA U BOLNICI ZA BLAGDANE

Kako Božić provode maleni pacijenti i liječnici? "Ovo je jedan od najtužnijih dana u godini, nastojali smo ga barem malo uljepšati"

Aktualno Galerija Valentina Baus Valentina Baus Foto: DNEVNIK.hr Danijela Blažić Miličević Danijela Blažić Miličević Foto: DNEVNIK.hr Božić na covid odjelu - 1 Božić na covid odjelu - 1 Foto: DNEVNIK.hr Božić na covid odjelu - 2 Božić na covid odjelu - 2 Foto: DNEVNIK.hr +2 Božić na covid odjelu - 3 Galerija 1/7 >>
Mnogi liječnici i tehničari rade i u ovim trenucima, reporterka Dnevnika Nove TV Valentina Baus posjetila je bolnicu u Čakovcu, na Odjel pedijatrije.

Reporterka Dnevnika Nove TV Valentina Baus otišla je na Odjel pedijatrije bolnice u Čakovcu. Tamo je razgovarala s Danijelom Blažić Milićević, specijalisticom pedijatrije.

Teško je svaki dan nositi se s prizorima iz bolnica, pogotovo na dječjim odjelima, ali danas je medicinsko osoblje barem malo pokušalo uljepšati boravak djeci ovdje.

Doktorica Blažić na Odjelu je čitav dan. Kaže kako je Božić na dječjem odjelu jedan od najtužnijih dana koji su probali napraviti malo ljepšim tako što su na jutarnjoj viziti razveselili dječicu s poklonima i slatkišima, okitili i našalili se u božićnom duhu.

S većinom djece tu su i roditelji, a liječnici su im pokušali barem malo olakšati boravak. Onoj djeci koja su u bolnici sama, liječnici i sestre pokušali su pružiti malo više topline - nosili su ih, a roditelji su ih nekoliko puta tijekom dana posjetili.

Na pitanje je li bilo novih hospitalizacija na Božić, dr. Blažić Milićević je kazala kako bolest ne bira ni dan, ni blagdan. Otkrila je da je tijekom dana u ambulanti bilo dosta pregleda, kao i više hospitalizacija, a radi se o djeci koja nisu mogla biti liječena drukčije. Primili su djevojčicu kod koje je tek otkrivena šećerna bolest, dječaka s upalom pluća...nažalost ni ovaj dan nije prošao bez hospitalizacija.

Na pitanje primjećuje li neke razlike među virusima kod djece u sezoni respiratornih infekcija, gošća Dnevnika odgovorila je kako je ipak malo manje oboljele djece od respiratornih bolesti. Istaknula je kako su mjere ipak donijele neke rezultate.

Pročitajte i ovo Dejan Balažin, voditelj Odjela pedijatrije Županijske bolnice Čakovec Na COVID odjelu i bebe Dramatično u čakovečkoj bolnici zbog korone: ''Nikada nismo imali tako puno hospitalizirane djece. Neka su morala dobiti kisik"

Pročitajte i ovo Igor Šegović, ravnatelj Županijske bolnice Čakovec brza intervencija Petomjesečna beba koja je primljena u čakovečku bolnicu u teškom stanju, ravnatelj otkrio dobre vijesti

Najviše oboljelih ima u najranjivijoj skupini, a to su djeca do godine i pol, kazala je dr. Blažić Milićević, koja radi s COVID pozitivnom djecom. Ističe kako nikada nije lako vidjeti bolesno dijete, tim više što je i sama majka dvoje djece, pa se lako poistovjetiti.

"Prvenstveno smo tu da pružimo adekvatnu skrb djeci, a nakon toga si možemo dozvoliti i emocije", pojasnila je gošća Dnevnika Nove TV.

Priznaje da joj i samoj teško pada Božić na poslu, bez obzira što nije prvi put. Sve je, kaže, lakše kad se radi s dobrim i povezanim timom.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene