Obavijesti Video Pretražite Navigacija
brza intervencija

Petomjesečna beba koja je primljena u čakovečku bolnicu u teškom stanju, ravnatelj otkrio dobre vijesti

Igor Šegović, ravnatelj Županijske bolnice Čakovec
Igor Šegović, ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Foto: DNEVNIK.hr
Petomjesečna covid pozitivna djevojčica kojoj su prošle subote u Županijskoj bolnici Čakovec zahvaljujući pravodobnoj intervenciji spasili život, sada je u dobrom stanju, rekao je u petak za Hinu ravnatelj bolnice Igor Šegović.

Dijete je primljeno u bolnicu u teškom stanju, s upalom pluća, ali sada je, ističe, izvan životne opasnosti.

"Malena je odlično, u nedjelju ima kontrolne nalaze i ako će biti sve u redu ići će doma. Trenutno je još u bolnici na odjelu pedijatrije, ali je stvarno bolje”, rekao je ravnatelj čakovečke bolnice Igor Šegović.

Pročitajte i ovo Igor Šegović, ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Popunjavaju kapacitete Šef čakovečke bolnice o sve težem stanju na sjeveru zemlje: "Sve je više oboljele djece i to je ono što nas jako zabrinjava"

Dodao je da je djetetova majka koja je s djevojčicom u bolnici zadovoljna i da više nije uplašena jer vidi da se situacija popravlja.

Na odjelu Pedijatrije čakovečke bolnice trenutno je troje od ukupno 51 hospitaliziranog covid pacijenta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bolnički kapaciteti puni Na sjeveru zemlje zabrinjavajuće, liječnici teškim naporima spasili život zaraženoj bebi

"Ima pacijenata koji su na respiratoru, a od jučer je preminula jedna osoba, '54 godište s teškom upalom pluća”, rekao je Šegović.

Najmlađi covid pacijent star samo pet tjedana još je uvijek u bolnici u Čakovcu, ali nema nikakvih teških simptoma, osim povišene temperature, rekao je ravnatelj bolnice.

"Kad dijete staro pet tjedana ima temperaturu 38.5 nikad ne znate kako će to biti, tako da ipak čekamo da temperatura padne, da ga možemo mirno pustiti kući”, kazao je Šegović.

Dodao je i kako je trenutno pozitivno petero djelatnika bolnice, ali da to nije zabrinjavajuće.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene