Obavijesti Video Pretražite Navigacija
30.000 učenika prijavilo se na državnu maturu

Danas počinje državna matura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ispitom iz matematike danas započinje državna matura na koju se prijavilo oko 30 tisuće učenika u Hrvatskoj, od čega oko 12 000 gimnazijalaca i oko 19 000 učenika četverogodišnjih strukovnih i umjetničkih škola.

Od ove se godine ispiti državne mature pišu nakon završetka nastavne godine, u razdoblju od 23. svibnja do 6. lipnja. Jedino što se pisalo tijekom drugog polugodišta, u prvom tjednu travnja, bili su esejski dijelovi ispita iz hrvatskog i stranog jezika.

Rezultati državne mature bit će poznati 4. srpnja. Pisat će se po dva ispita dnevno, a obavezni predmeti su smješteni ponedjeljkom, kako bi se učenici odmorili i pripremili.

U prosjeku su učenici gimnazija prijavili tri obavezna i dva izborna predmeta, a učenici strukovnih škola su uz tri obavezna prijavili po jedan izborni predmet. Upis je proveden elektronskim putem, bez papira i poštanskih troškova.

U ponedjeljak se pišu ispiti iz matematike i etike. Dan poslije, 24. svibnja, testovi su iz informatike i psihologije, 25. svibnja fizika i povijest, 26. svibnja sociologija te politika i gospodarstvo, 27. svibnja biologija i likovna umjetnost, 30. svibnja hrvatski i glazbena umjetnost, 31. svibnja kemija i filozofija te 1. lipnja engleski, njemački, fracuski, talijanski i španjolski jezik.

Vjeronauk i geografija polažu se 2. lipnja, dan poslije grčki, latinski, srpski, mađarski, češki te talijanski kao materinji jezik. Logika se polaže 6. lipnja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Važan dan Danas počinje državna matura: Ovo su nova pravila za maturante, a nakon 13 godina ispit iz hrvatskog jezika doživio je veliku promjenu Pripreme za maturu, ilustracija - 1 Veliki zaostaci Školu su završili, ali još se ne mogu opustiti: Ovo bi mogla biti jedna od najizazovnijih državnih matura

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene