Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Čopor razjarenih pasa poklao ovce i koze

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čopor pasa lutalica napao je dva stada ovaca u prigradskim naseljima Slavonskoga Broda, Podvinju i Brodskom Vinogorju.

Deset ovaca i dvije koze su zaklane i još 19 je ranjeno, a kad su ih vlasnici htjeli obraniti, psi su nasrnuli i na njih te su tri ubijena. Ranjene životinje bit će usmrćene.

Pročitajte i ovo Vuk - 2 Udruge upozoravaju Uhićen splitski psihijatar zbog mučenja 67 pasa i dva vuka: "Kakvi su to ljudi? To su neljudi!" Ante Pavlović (Foto: Dnevnik.hr) UŽAS u Donjem Dragonošcu Unatoč jakoj kiši cijeli dan češljali imanje Ante Pavlovića: Spasili kujicu i dva šteneta, našli lešine i kože životinja... U štali je bio i uginuli poni Kockica

Kako su u napadu bili vrlo agresivni, sumnja se na bjesnoću, pa su tijela usmrćenih pasa poslana na analizu u Veterinarski zavod u Vinkovce.

Županijski veterinarski inspektor Damir Agičić kaže kako su ovce i koze potpuno unakažene, a janjad gotovo do pola pojedena, što svjedoči o velikoj agresivnosti pasa.

"Problem je taj što vjerojatno nisu uhvaćeni svi psi. Zbog tako
izražene agresivnosti morali smo posumnjati na bjesnoću", kazao je Agičić, podsjetivši kako je od studenog prošle godine na brodskom području otkriveno više bijesnih lisica.

Osim stada Štefančića u Podvinju psi su napali i stado u Brodskom Vinogorju gdje su, kako se doznaje, zaklali četiri ovce.

Ukupna se šteta procjenjuje na više desetaka tisuća kuna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene