Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Život sve skuplji

Mjesečni troškovi četveročlane obitelj 1.300 kuna viši nego zarada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Život u Hrvatskoj i dalje je sve skuplji: četveročlana obitelj na mjesec troši 1.300 kuna više nego zaradi. Prema podacima Nezavisnog hrvatskog sindikata, prosječna plaća ne pokriva ni osnovne životne troškove - hranu i režije.

U to nisu uračunati troškovi obrazovanja, zdravlja, godišnjeg odmora ili benzina. Oni, čini se, spadaju u luksuz. Najteže kraj s krajem i dalje sastavljaju stanovnici Pule i Vukovara. U sindikatu upozoravaju Vladu da nemaju plan za saniranje posljedica krize. Zahtijevaju da se sastane povjerenstvo za praćenje cijena.

Pročitajte i ovo Tržnica Dolac Blagadni pred vratim Božić je sve skuplji, cijena bakalara i do 59 eura po kili: "Pa neki se žale, ali svatko izabere ono što može" Ilustracija DNEVNIK NOVE TV PITA Trošite li iznad svojih mogućnosti? Pogledajte kako ste glasali u Dnevniku Nove TV

Mnogi se se boje otkaza. Istraživanje je pokazalo da samo 20 posto radnika smatra da im je posao siguran. Građani smatraju da bi otkazi samo potencirali krizu. Prosječna plaća ne pokriva ni 80 posto troškova četveročlane obitelji. Kraj mjeseca najteže je dočekati u Puli i Vukovaru koji su i dalje najskuplja mjesta za život. Sindikati od premijera traže sastanak Povjerenstva za praćenje cijena.

Dobro važu svi koji žele riješiti stambeno pitanje, a u agencijama tvrde da je interes nakon Nove godine porastao. Dobiti kredit mnogo je teže, pa cijene nekretnina i dalje padaju. Možda nisu pale oglašene cijene koje prodavatelji traže, ali kupoprodajne cijene su korigirane od 10 do 20 posto.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene