Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Život u Hrvatskoj i dalje je sve skuplji: četveročlana obitelj na mjesec troši 1.300 kuna više nego zaradi. Prema podacima Nezavisnog hrvatskog sindikata, prosječna plaća ne pokriva ni osnovne životne troškove - hranu i režije.


U to nisu uračunati troškovi obrazovanja, zdravlja, godišnjeg odmora ili benzina. Oni, čini se, spadaju u luksuz. Najteže kraj s krajem i dalje sastavljaju stanovnici Pule i Vukovara. U sindikatu upozoravaju Vladu da nemaju plan za saniranje posljedica krize. Zahtijevaju da se sastane povjerenstvo za praćenje cijena.

Vezani članci Potrošnja u Hrvatskoj - 1 Kao da nema koronakrize: Hrvati troše nemilice, osobna potrošnja porasla za čak pet milijardi kuna Kad su Vatreni na Euru, Hrvati troše više - 4 Kad Vatreni pobjeđuju Hrvati troše više: Evo koliko smo potrošili na prve dvije utakmice, a koliko u euforična tri tjedna 2018.

Mnogi se se boje otkaza. Istraživanje je pokazalo da samo 20 posto radnika smatra da im je posao siguran. Građani smatraju da bi otkazi samo potencirali krizu. Prosječna plaća ne pokriva ni 80 posto troškova četveročlane obitelji. Kraj mjeseca najteže je dočekati u Puli i Vukovaru koji su i dalje najskuplja mjesta za život. Sindikati od premijera traže sastanak Povjerenstva za praćenje cijena.

Dobro važu svi koji žele riješiti stambeno pitanje, a u agencijama tvrde da je interes nakon Nove godine porastao. Dobiti kredit mnogo je teže, pa cijene nekretnina i dalje padaju. Možda nisu pale oglašene cijene koje prodavatelji traže, ali kupoprodajne cijene su korigirane od 10 do 20 posto.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju