Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Čestitke u povodu Dana državnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državni dužnosnici uputili su danas čestitku građanima Republike Hrvatske i svim hrvatskim državljanima u povodu državnog blagdana - Dana državnosti Republike Hrvatske.

Predsjednik Republike Stjepan Mesić uputio je čestitku građanima u kojoj ističe kako svečano obilježavajući taj dan podsjećamo se značenja 25. lipnja 1991. kad je Hrvatski sabor donio Deklaraciju o proglašenju suverene i samostalne Republike Hrvatske.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Povodom Dana državnosti Mesić odlikovao rukometaše Slika nije dostupna Mesić u Vukovaru: 'Kuponskom privatizacijom branitelji su prevareni'

"To je jedan od najvažnijih datuma u hrvatskoj povijesti, koji ove godine proslavljamo u ozračju 15. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i primitka u Ujedinjene narode", navodi hrvatski predsjednik u čestitci.

"Republika Hrvatska je danas stabilna i demokratski razvijena zemlja s jasnom europskom perspektivom. To je garancija sigurne i prosperitetne budućnosti naše države i svih naših građana", stoji u čestitci predsjednika Mesića.

U čestitci predsjednika Vlade Republike Hrvatske, dr. Ive Sanadera stoji:

"Povijesnom Ustavnom odlukom o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske te Deklaracijom o proglašenju suverene i samostalne Republike Hrvatske ostvarili smo stoljetni san i krenuli u bolju budućnost.

Od sudbonosnog 25. lipnja 1991. godine dijeli nas šesnaest godina. Od tada do danas izgradili smo društvo koje poštuje najviše vrijednosti - ravnopravnost, dijalog, toleranciju i vladavinu prava. Izgradili smo društvo koje već ima sigurno mjesto na zajedničkoj karti ujedinjene Europe.

Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks podsjećajući kako je 25. lipnja 1991. Hrvatski sabor donio Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske i Deklaraciju o proglašenju samostalne i suverene Republike Hrvatske u čestitci napominje kako te povijesne odluke predstavljaju ustavno-pravni temelj samostalne, slobodne i suverene Republike Hrvatske i ostvarenje stoljetne težnje hrvatskoga naroda da samostalno i slobodno kroji vlastitu sudbinu i odlučuje o vlastitoj budućnosti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene