Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragična nesreća

Stručnjak otkriva što je Banožiću spasilo život: "Imao je veliku sreću..."

Aktualno Galerija Krunoslav Šego, zamjenik ravnatelja KBC OS Krunoslav Šego, zamjenik ravnatelja KBC OS Foto: DNEVNIK.hr Goran Husinec, prometni stručnjak Goran Husinec, prometni stručnjak Foto: DNEVNIK.hr Rafael Krešić, odvjetnik Rafael Krešić, odvjetnik Foto: DNEVNIK.hr Protiv Banožiča će biti podignuta kaznena prijava - 1 Protiv Banožiča će biti podignuta kaznena prijava - 1 Foto: DNEVNIK.hr +3 Protiv Banožiča će biti podignuta kaznena prijava - 2 Galerija 1/8 >>
Zbog tragične nesreće koju je izazvao sad već bivši ministar Mario Banožić PU vukovarsko-srijemska podignut će kaznenu prijavu protiv Banožića. Iz kliničkog bolničkog centra Osijek ističu Banožić je stabilno, ali i dalje se ne sjeća nesreće. U Privlaci tuguju za Goranom Šarićem.

Na mjestu strašne nesreće svijeća za tragično preminulog Gorana Šarića, oca dvoje maloljetne djece. Mještani u šoku.

"Za mene je uvijek bio dobar, tih, nije bio agresivan. I majku i oca, sve sam poznavao. Nemam riječi, tako mora biti", ispričao je Vladao Deranja iz Privlake.

Matea Drmić, reporterka Dnevnika Nove TV doznaje u Općini da je ovo peti smrtni slučaj u prometu ove godine. Obiteljima pomažu koliko mogu, posljednji ispraćaj njihovih najmilijih financiraju u cijelosti.

Iz Kliničkog bolničkog centra Osijek ističu da je zdravstveno stanje Marija Banožića je stabilno te je izvan neposredne životne opasnosti.

"Novi nalazi jutrošnji ne pokazuju nikakvu značajnu progresiju ozljeda. I dalje se on ne sjeća, i dalje nije pri punoj svijesti", komentirao je zamjenik ravnatelja KBC-a Osijek Krunoslav Šego.

Pročitajte i ovo Ilustracija provjerite zalihe Popularni lanac trgovina povlači dva proizvoda: Opasni su, vratite ih

Banožića je jučer posjetio ministar Tomo Medved. "U kontaktu smo sa suprugom, liječnicima. On je trenutno u stanju koje je i dalje zabrinjavajuće", rekao je premijer Andrej Plenković.

Zbog toga će iz Vlade pričekati kako bi mu priopćili da je razriješen dužnosti.

Čeka se i analiza krvi i urina. Iz županijskog državnog odvjetništva kažu da će uzorke sutra poslati u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić. Vještačit će se i vozila, a iz policije kažu na rezultate se ne bi trebalo dugo čekati.

"Vještačenje će se fokusirati na to je li bila magla, kojim su se brzinama automobili kretali i ono što je najvažnije - koji je bio sudarni položaj", objasnio je prometni stručnjak Goran Husinec.

Zbog nesreće koju je Banožić skrivio, PU vukovarsko-srijemska podnijet će kaznenu prijavu županijskom državnom odvjetništvu u Vukovaru.

"Prvi stavak se odnosi na počinjenje prometne nesreće, drugog nehaj i stavak je šest da je pruzročio smrtni slučaj", rekao je glasnogovornik Dragoslav Živković

"Nehaj je osnovna kvalifikacija za slučajeve prometnih nesreća i mogu reci da je najčešća od svih jer se mora raditi o nekom posebnom stupnju bezobzirnosti da bi se radilo o kaznenom djelu koje je teze okvalificirano od ovoga", objasnio je odvjetnik Rafael Krešić.

Pročitajte i ovo Karlovac Stambeno pitanje Potreba, a ne luksuz: Ne mora država svakome dodijeliti stan ili kuću, ali jednu obavezu ipak ima

Rezultat tog nepromišljenog pretjecanja su dva potpuno uništena vozila i jedan ugašen život.

"Vozač je imao vrlo velike sreće što je naprijed imao željezni bull bar koji je prenio silu na dva kraka sasije i također što je imao krovni nosač željezni vrlo čvrst što je spriječio savijanje krova", dodao je Husinec.

Za ova djela Zakon propisuje kaznu između jedne i osam godina zatvora, a s obzirom na minimum od godine dana to znači da je moguće da ta kazna bude uvjetna ili rad za opće dobro.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene