Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO Milanović sazvao izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare

Podsjetio na svoju izjavu

Čačić: MMF potvrđuje moje prognoze

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar gospodarstva i prvi potpredsjednik vlade Radimir Čačić je u vezi prognoze Međunarodnog monetarnog fonda o padu BDP-a u Hrvatskoj ove godine od 1,1 posto podsjetio na svoju izjavu s početka godine da vlada čini sve da se spriječe katastrofične prognoze nekih analitičara o padu BDP za više od dva posto te da i MMF potvrđuje što je i on govorio.

Čačić je na konferenciji za novinare u središnjici HNS-a rekao da su u javnim tvrtkama nužne racionalizacije i da to pokazuju sve analize, no da u prvoj fazi neće biti otpuštanja, nego prirodni odljev. Nakon toga će se zaposlenicima s 38 ili 39 godina radnog staža omogućiti da bez velike penalizacije odu u prijevremenu mirovinu, a u trećoj fazi kontinuirano će se provoditi i ocjenjivanje uspješnosti zaposlenika koja će, dodao je, neuspješne eliminirati iz sustava javne uprave i dati mogućnost mladima i obrazovanijima.

Na novinarski upit o privatizaciji hrvatskih brodogradilišta, Čačić je rekao da je Vlada, što se tiče Brodosplita, donijela sve odluka te predstoji potpisivanje ugovora koji pretpostavljaju ogromna financijska sredstva koja ih prate u ovoj i sljedećoj godini do milijardu i pol kuna.

>> Čačić: Pravo ljudi je da budu nezadovoljni, a moja obaveza da dobivam batine zbog toga

To su tereti koje vlada nosi jer to nitko drugi prije nije učinio, kazao je Čačić dodavši da će vlada dugove pokriti i da će Hrvatska svoje obveze izvršiti te da će u najkraćem mogućem roku ugovori biti potpisani.  Što se tiče Brodotrogira u tijeku je pregovaranje na temelju vladinih odluka i očekujemo da će se do kraja godine završiti taj proces i njegova privatizacija.

Privatizacija brodogradilišta 3. Maj ide prema konceptu privatizacije pulskog Uljanika, s drugom fazom kao mogućnošću ulaska pulskog brodogradilišta u 3. maj, a javljaju se i neke druge opcije koje će biti iznesene u javnost kada budu spremne za to, rekao je ministar gospodarstva i prvi potpredsjednik vlade Radimir Čačić. (Hine)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Ilustracija porast za 2,6 posto Rusko gospodarstvo iznenadilo MMF: "To je ratna ekonomija" Magdalena Komes Spomenula i Milanovića Komes odgovorila Čačiću: “Nulta tolerancija na korupciju proizlazi iz stranačke vertikale i to mu smeta“

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene