Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tijekom svog prvog posjeta Hrvatskoj koji bi se, kako se nagađa, trebao dogoditi u travnju, američki predsjednik George W. Bush mogao bi krenuti stopama svog zamjenika Dicka Cheneya koji je hrvatsku obalu, odnosno Dubrovnik posjetio u svibnju 2006. godine.


Naime, u Dubrovniku i Cavtatu, doznaje Glas Dalmacije iz, kako kažu, pouzdanih izvora, inkognito se proteklog tjedna započelo s izviđanjem terena za prihvat važnog američkog gosta čiji se posjet očekuje točno za mjesec dana. 

Vezani članci Cijepljenje u Dubrovniku - 2 Započelo cijepljenje turističkih djelatnika: "Sada je na svima nama da se odgovornim ponašanjem nađemo na zelenim listama" Dražen Rastović, voditelj Službe kriminaliteta droga Nakon velike zapljene kokaina u Dubrovniku: ''Zločinačke organizacije traže druge ulazne luke prema tržištu Europe"

Prema tim informacijama, na hrvatskom jugu boravio je i američki veleposlanik u Hrvatskoj sa svojim timom. Američki predsjednik Bush, sasvim je izgledno, posjetio bi tako tijekom svog prvog posjeta Hrvatskoj i hrvatsku obalu sa čijom je ljepotom, potvrdio je to svojedobno i premijeru Sanaderu, odavno dobro upoznat.

Nagađa se, naime, da američki predsjednik Bush nije toliko zainteresiran za dolazak u hrvatsku prijestolnicu koliko za dolazak u Dubrovnik, kojega svake godine posjećuje sve više Amerikanaca. Navodno bi američki predsjednik u sklopu svog posjeta Hrvatskoj, odnosno nakon najavljenog bukureštanskog summita, posjetio i Prištinu.

Dolazak na hrvatski jug predsjednika Busha, konkretno u Dubrovnik i Cavtat, doznajemo, u strogoj tajnosti je u pripremi, a kako se dolazak američkog lidera drži u potpunoj neizvjesnosti i tajnosti, ne bi bilo iznenađenje da se potvrda posjete ovog iznimno važnog gosta dobije neposredno prije njegova dolaska.