Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bura u opadanju

Na autocestama se još vozi uz ograničenja, ali prognostičari najavljuju dobre vijesti za cijelu Hrvatsku

Autocesta, arhiva (Foto: Pixell)
Autocesta, arhiva (Foto: Pixell) Pixell
Aktualno Galerija +0 Autocesta, arhiva (Foto: Pixell) Galerija 1/1 >>
Vrijeme se smiruje, i što je najvažnije orkanska bura koja je uz obalu zadavala velike probleme, pa su autoceste ponovno otvorene, a samo se na nekima vozi uz ograničenje brzine.

Zbog jakog vjetra na autocesti A1 između tunela Sveti Rok i vjadukta Božići te na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić vozi se uz ograničenje brzine, no autoceste su otvorene za sve skupine vozila.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Stiglo nam je proljeće: Meteorolog otkrio što nas čeka na početku novog tjedna Snijeg u okolici Gospića - 3 Ožujak ''luđak'' Vratila se zima: Snijeg zabijelio i dijelove Zagreba

Zbog odrona na Jadranskoj magistrali (DC8) u mjestu Slano (Ratac) vozi se jednim trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila uz regulaciju semaforima, javio je Hrvatski autoklub (HAK) u 7 sati.

Mokri su i skliski kolnici u većem dijelu zemlje, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, osobito na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti. Vozače se upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te ne kreću na put bez zimske opreme, upozorio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Dolaze sunčaniji i ljepši dani

Nakon još uvijek dosta hladnog jutra, tijekom dana bit će barem djelomice sunčano, više oblaka i malo kiše može biti ovdje na krajnjem jugu, a u gorju može i zalepršati koja pahulja. Bura će oslabjeti, ali u podvelebitskom kanalu bit će još jakih pa i olujnih udara, najavila je meteorologinja Nove TV Ana Bago.

Temepratura će se podići na 9 ili čak 10 stupnjeva što je u usporedbi s proteklim danima osjetno toplije.

Za Jadran je ipak najvažnije slabljenje bure sutra sredinom dana, vjetar će okrenuti na umjeren zapadnjak i jugozapadnjak, a prevladavat će sunčano. Temperatura malo viša nego danas, do 13 na moru i između 3 i 6 u gorskom području.

Temperatura raste u idućim danima

Sljedeći dani više će sličiti na proljeće - bit će i sunca i oblaka, ali bez snijega, čak i bez kiše sve do utorka, a temepratura će porasti na 10 i više stupnjeva.

Na Jadranu će također biti pretežno sunčano, jedino će na krajnejm jugu biti povremeno više oblaka i slaba kiša. Bura će okrenuti jugo, a zatim na umjeren sjeverozapadni vjetar. I na Jadranu će biti toplije.
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene