Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bulić upozorio na nisku razinu radničke svijesti i nezasitnost kapitala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik sindikata Istre i Kvarnera Bruno Bulić upozorio je danas, u prigodi obilježavanja Međunarodnog praznika rada u Puli, na nisku razinu radničke svijesti i nezasitnost kapitala.

"U posljednjih pet godina nije došlo do pomaka na bolje za radnika, već je nažalost došlo do potpune polarizacije u našem društvu, s jedne strane bogatih, a s druge siromašnih. To je slika našega društva i ona ide u još gorem smjeru", izjavio je Bulić, izrazivši nezadovoljstvo reformom mirovinskog sustava.

Pročitajte i ovo Nasukani brod - 1 Mještani strahuju od onečišćenja Nastavak pomorske havarije u Istri: Ministarstvo je zabranilo približavanje nasukanom brodu Slika nije dostupna Prosvjed sindikata Privedena dvojica zbog zastave KPJ

Po njegovim riječima taj sustav nema veze sa zdravim razumom, jer ljudi koji odlaze u mirovinu nemaju osnovnih pretpostavki za preživljavanje.

"Problem mirovina nije isključivo umirovljenika, već i radnika koji će doći u tu situaciju", rekao je, dometnuvši da je to i pitanje ljudskog dostojanstva.

Bulić je ponovio protivljenje Sindikata Istre i Kvarnera
privatizaciji pulskog brodogradilišta "Uljanik". Smatra ako do nje dođe i ne bude li transparentna, "Uljanik" će dobiti sofisticiranu tehnologiju sa zapada i jeftinu radnu snagu s istoka.

Predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera Bruno Bulić i povjerenik
SSSH-a Istarske županije Slobodan Kapor na pulskom Trgu Portarata, gdje je održan sindikalni skup, položili su vijenac na spomen-ploču palim radnicima koji su 1920. u prvomajskim demonstracijama platili životom borbu za radnička prava.

Prvosvibanjska proslava nastavit će se popodne, u organizaciji Grada Pule, u Šijanskoj šumi uz kulturno-zabavni program.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene