Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Budiša tražio od Adlešič da ga izbriše iz HSLS-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši predsjednik HSLS-a Dražen Budiša zatražio je u pismu što ga je danas uputio predsjednici stranke Đurđi Adlešić da ga izbriše iz članstva u stranci.

Predsjednica HSLS-a i potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešič nije htjela komentirati sadržaj pisma.

Pročitajte i ovo Roberta Metsola 10 godina u EU-u VIDEO Predsjednica Europskog parlamenta u Zagrebu, posebno je istaknula jedan hrvatski simbol Andrej Plenković OECD OTVORIO PREGOVORE Hrvatska bi napokon mogla ući u klub bogatih nacija: Odmah se javio Plenković

Glasnogovornica HSLS-a Andrea Latinović izjavila je kako ne zna sadržaj pisma što ga je bivši predsjednik Budiša uputio predsjednici Adlešič.

"Pismo nije došlo u stranku, nego u kabinet (u Vladi)", rekla je Latinović, dodavši kako pismo nije vidjela ni gospođa Adlešič jer je cijeli dan bila u Hrvatskom saboru.

Sutrašnja izdanja dnevnih novina navode kako je Budiša zatražio da ga se ispiše iz članstva HSLS-a, a umjesto obrazloženja pismu je priložio tekst govora što ga je održao na 7. saboru HSLS-a 1997.

"U tom su govoru sažete ideje i stavovi na temelju kojih sam godinama vodio HSLS, a koje danas u HSLS-u ne mogu uočiti", poručio je Budiša Đurđi Adlešić.

Sutrašnja izdanja novina nagađaju kako je Budiša, "nezadovoljan mogućim približavanjem HSLS-a i HNS-a" te navodnom ulogom predsjednika Stjepana Mesića u takvim procesima, "demonstrativno" zatražio ispis iz stranke.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene