Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši predsjednik HSLS-a Dražen Budiša zatražio je u pismu što ga je danas uputio predsjednici stranke Đurđi Adlešić da ga izbriše iz članstva u stranci.


Predsjednica HSLS-a i potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešič nije htjela komentirati sadržaj pisma.

Vezani članci Milan Bandić Tko je sve od dužnosnika član raznih udruga, a to prešućuje? Bandić: "Ja mogu biti samo u jednoj loži..." Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) Predsjednica umjesto premijerove proslave izabrala Picokijadu

Glasnogovornica HSLS-a Andrea Latinović izjavila je kako ne zna sadržaj pisma što ga je bivši predsjednik Budiša uputio predsjednici Adlešič.

"Pismo nije došlo u stranku, nego u kabinet (u Vladi)", rekla je Latinović, dodavši kako pismo nije vidjela ni gospođa Adlešič jer je cijeli dan bila u Hrvatskom saboru.

Sutrašnja izdanja dnevnih novina navode kako je Budiša zatražio da ga se ispiše iz članstva HSLS-a, a umjesto obrazloženja pismu je priložio tekst govora što ga je održao na 7. saboru HSLS-a 1997.

"U tom su govoru sažete ideje i stavovi na temelju kojih sam godinama vodio HSLS, a koje danas u HSLS-u ne mogu uočiti", poručio je Budiša Đurđi Adlešić.

Sutrašnja izdanja novina nagađaju kako je Budiša, "nezadovoljan mogućim približavanjem HSLS-a i HNS-a" te navodnom ulogom predsjednika Stjepana Mesića u takvim procesima, "demonstrativno" zatražio ispis iz stranke.