Provjereno večeras donosi šokantne ispovijesti dviju žena koje su odlučile ispričati svoja traumatična iskustva s ginekologije.

Galerija


Potresna ispovijest o spontanom pobačaju saborske zastupnice Ivane Ninčević Lesandrić i reakcija njezina kolege Gordana Jandrokovića, koji je rekao kako je bolje da je šutjela jer ga je dovela u neugodnu situaciju iznoseći svoju intimu, izazvala je lavinu reakcija žena diljem zemlje. Ljutite žene odlučile su glasno progovoriti o svojim traumatičnim iskustvima s ginekologije.

Vezani članci Niko Biloš Haramina (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Predivan dječak ima samo jednu želju koja će vas rasplakati: "Ona je jako dobra mama, ali znamo da je jako boli..." Maja i Gita Medaković (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Daleko od mame s Instagrama: Mlade majke iskreno i bez filtera otkrile kako zaista izgleda njihov život s bebom

Pred kamere Provjerenog hrabro su stale dvije žene i ispričale svoje traumatične priče. Jedna je od njih Lidija Čolić, koja je umjesto rađanja trećeg djeteta u 27. godini postala dio crne statistike. Počela je krvariti, a kada je otišla u bolnicu, rekli su joj da je plod nestao i kako je nepotrebno išta raditi jer će sam od sebe bez posljedica izaći iz tijela. Pokušavala je normalno živjeti, sve do jedne noći kada je počela obilno krvariti. Hitna ju je nakon toga ponovno odvela na isto mjesto gdje su liječnici propustili vidjeti raspadnuti plod i posteljicu u utrobi.

''Nemoj se derati, vikati, plakati jer te neće nitko doživljavati, i to je živa istina. Ako se dereš tamo, urlaš i plačeš, neće ti nitko doći'', prepričava Lidija svoje stravično iskustvo. Došla je na mjesto gdje joj je trebala biti pružena pomoć, a umjesto toga dobila je osjećaj nemoći, srama i poniženja. ''Šta je, šta plačeš? Znala si se je**ti, pa sad trpi'', nastavila je Lidija svoju ispovijest za kamere Provjerenog.

Cijelu priču i potresne ispovijesti žena koje su odlučile s javnosti podijeliti svoje traume pogledajte večeras u Provjerenom u 22:30.