Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razuzdani turizam

Britanci reklamiraju opijanje u Splitu, građani očajni: "Oni su najbrojniji i najgori turisti"

Aktualno Galerija Lara Arapović Bonačić Lara Arapović Bonačić Foto: Dnevnik Nove TV Taksi - 1 Taksi - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Taksi - 2 Taksi - 2 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Taksi - 3 Galerija 1/4 >>
Nakon što je Vlada Velike Britanije izdala preporuku britanskim putnicima da zbog seksualnih napada pripaze prilikom vožnje taksijem u Hrvatskoj, reagirali su i ministrica turizma i Ceh taksista.

A što o preporukama britanskih vlasti, nakon dva incidenta u njihovu gradu kažu splitske vlasti, doznaje reporter Dnevnika Nove TV Ivan Kaštelan.

"Željeli smo to večeras čuti od gradonačelnika Splita ili njegova zamjenika, no oni su odlučili da neće komentirati cijeli slučaj. Odlučili smo provjeriti iz prve ruke, s onima koji žive na mjestu gdje se većina turizma događa", kazao je Kaštelan koji je odgovore o turističkom (ne)redu potražio kod predsjednice kotara Grad, Lare Arapović Bonačić.

Pročitajte i ovo Bunar - 1 Za Dnevnik Nove TV Sin mještanina koji je pronašao tijelo bebe u bunaru: "Svi su užasnuti tim činom. On je bio van sebe"

Na pitanje je li ju iznenadio slučaj prijave dva silovanja i reakcija Vlade Velike Britanije, jer oni kao kotar upozoravaju na porast nasilja, Arapović Bonačić kaže kako se takve scene sve više događaju i da ju to više uopće ne iznenađuje. "To je zakon velikih brojeva, ako idemo na neku masovnost, jasno je da će se te stvari dešavati sve češće i učestalije jer u gradu imamo previše ljudi i neizbježno je da se dešavaju takve situacije", naglasila je.

Reklamiraju opijanje u Splitu

Kaže kako oni upozoravaju upravo na mlade turiste iz Velike Britanije. "Vidjeli smo da su oni najbrojniji u Splitu i da najviše dolaze ovdje jer imaju neke momačke zabave i pub crawlove koje oni vole pohoditi i najbrojniji su. Uz njih imamo i Nizozemce, Francuze i Španjolce, ali oni su nekako najbrojniji i čini se najgori što se tiče ponašanja", kaže Arapović Bonačić.

Komentirala je i najnoviju veliku reklamu u Britaniji koja baš reklamira to veliko opijanje u Splitu. "Oni su baš zato upozorili svoje sugrađane kako ne bi dobili velike kazne koje smo mi sada donijeli, radi njihovog nedoličnog ponašanja, a nisu ih upozorili da se ponašaju pristojno, barem onako kako se kod kuće ponašaju".

Pročitajte i ovo doc. prim. dr. sc. Nadica Buzina Za Dnevnik Nove TV Psihijatrica o čedomorstvu i mogućim razlozima: "Ono što vam mogu reći iz našeg dosadašnjeg iskustva..."

Ipak kaže kako promjene na bolje ima, veći je broj zaštitara na ulicama. "Bolje je nego što je bilo prije mjesec dana, zaštitari hodaju gore dolje i rastjeruju te mlade razuzdane goste i mislim da će biti za sada u redu, ali moramo svakako mijenjati strategiju turizma i ovo je samo privremeno", zaključila je Arapović Bonačić.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.



Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene