Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U vrhu europske sigurnosti

Britansko ministarstvo upozorilo svoje građane u Hrvatskoj: "Fotografirajte taksi u kojem se vozite i javite bližnjima!"

Iako je po Eurostatu Hrvatska među prvih pet najsigurnijih zemalja u Europi i u svjetskim razmjerima među 15 najsigurnijih, ministarstvo vanjskih poslova Velike Britanije izdalo je preporuku britanskim putnicima u Hrvatsku - oprez pri vožnji u hrvatskom taksiju! Više donosi reporterka Dnevnika Nove TV Barbara Golja.

U posljednjih mjesec dana dvije prijave protiv splitskih taksista, za silovanje Britanke i Francuskinje. Splitska policija kaže: prvi je 21-godišnjak i u pritvoru je. Protiv drugog se još poduzimaju radnje.

Prema pisanju biritanskih medija, taksist isto negdje na našoj obali zarobio je u vozilu sina britanske novinarke zbog nesuglasica oko tarife.

Pročitajte i ovo Ivan Malenica, Romina Knežić i Petar Pereža Rasporedili ih u 21 zatvor Malenica ekskluzivno u Dnevniku Nove TV: Navijači kojima se prijetilo su premješteni. "Tražili su nas podatke za 47 hrvatskih državljana..."

Ministarstvu vanjskih poslova Velike Britanije dovoljno za preporuku svojim građanima koji putuju u Hrvatsku, a 6% ih je više nego lani - "Fotografirajte taksi u kojem se vozite i javite bližnjima u kakvom ste vozilu".

Više pogledajte u videoprilogu.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.



Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene