Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Shrvan tugom

Brat ubijene Meksikanke: Trebao bih puno hrabrosti da se suočim s ubojicom moje sestre

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako shrvan od boli, Emmanuel Graciana, mlađi brat ubijene Meksikanke, pristao je na razgovor o tragediji koja mu je zauvijek promijenila život.

Brat nesretne Selene ispričao je kako je u procesu prihvaćanja činjenica da zna istinu štio se dogodilo s njegovom sestrom. Sad mi je um miran, ne prevrćem stalno po glavi što je sa Selenom. Najviše sam zabrinut za moju majku. Očekujem kako će mi sud i policija uskoro dopustiti da posmrtne ostatke moje sestre prevezem u Meksiko gdje bismo je dostojno sahranili', rekao je Emmanuel za Slobodnu Dalmaciju.

Pročitajte i ovo Drago Bandić, brat Milana Bandića Shrvana obitelj u suzama Brat Milana Bandića progovorio za Dnevnik Nove TV: "Ne mogu govoriti... potreslo nas je sve..." Slika nije dostupna VELIKA TRAGEDIJA Stravični zločin: Policija objavila detalje o ubojstvu brata i samoubojstvu u Zagrebu

Ispričao je kako se svakodnevno čuje s majkom koja mu je rekla da se ne osjeća krivima za ono što se dogodilo, jer je to nesretan slučaj. Naša obitelj je mala. Samo majka, Selene i ja. Imam i širu rodbinu. Otac ne živi s nama, ja znam tko je on, upoznao sam ga, ali on nije dio moga života. Sada Selene više nema, ostali smo samo majka i ja. Obitelj smo srednje klase, nismo bogati, ali sasvim pristojno živimo', dodao je Emmanuel.

Rekao je kako su on i sestra stekli zavidno obrazovanje, na čemu je inzistirala njihova majka. 'Selena je bila projekt menadžer u jednoj privatnoj firmi i radila je na velikim projektima razvoja. Ja sam vođa projekta u jednoj drugoj privatnoj firmi i taj sam projekt završio upravo prije putovanja u Europu. Uvjet poslodavca bio je da moram završiti projekt ako želim otići na tromjesečno putovanje sa sestrom po Europi', dodao je.

Ispričao je kako se odlično slagao sa sestrom, s kojom je išao i u osnovnu i u srednju školu. Emmanuel kaže da ga je upravo Selena naučila imati hrabrosti i boriti se za ono što želi. 'Bio sam jako vezan za nju, kao i ona za mene. Imali smo različite karaktere, ali smo znali da jedino što imamo, imamo nas troje i to nas je još čvršće povezivalo', dodao je.

Emmanuel kaže kako su godinama štedjeli za ovo putovanje, no novac kojim su raspolagali za putovanje po Europi nije bio velik. 

>> Policija pronašla važne tragove u vezi ubojstva Meksikanke

'Uvijek smo tražili načina da nađemo jeftiniji način putovanja. Tražili smo jeftinije letove avionom, hranu smo kupovali po samoposlugama i kuhali po hostelima. Nikome nismo kupovali darove i od ovog putovanja željeli smo samo dobiti jedno životno iskustvo o drugim kulturama i zemljama', ispričao je Emmanuel.

Dodao je kako je Selene tijekom putovanja svojom mobitel izgubila u Francuskoj. 'Dogovorili smo se kako će ona otići na Marjan i malo fotografirati, a da ću je ja čekati na Vidilici. Rekla je da će se vratiti za sat vremena. Ja sam je čekao dva sata i kada sam vidio da je nema, promislio sam da se sama vratila u hostel u kojemu smo boravili. Kada sam se vratio u hostel i vidio da je nema, uhvatio me strah', prisjetio se Emmanuel.

On tvrdi da se Selene ni s kim nije imala naći na Marjanu, jer u dan i pol koliko su bili u Splitu nikoga nije upoznala. Prije Splita posjetili su Dubrovnik, a nakon Splita planirali su otići i u Zagreb.

'Nakon povratka u hostel, zatražio sam pomoć i tada je započela ova noćna mora', rekao je mladi Meksikanac. Nada se da će hrvatska policija i hrvatska vlast slučaj riješiti i tog monstruoznog ubojicu privesti pravdi.

>> Tragom posljednjih sati života nesretne Meksikanke

'Nikada nisam izgubio nadu i vjeru kako će je policija pronaći. Policija me izvještava o istrazi. Iako je policija, kada je pronašla tijelo, potvrdila da se radi o mojoj sestri, ja u svom srcu nisam mogao vjerovati da je to ona. Jedini način da me uvjere u to bio je odlazak na prepoznavanje. To je bio jedini način za mene i moju obitelj', tvrdi Emmanuel.

Rekao je i kako bi ponovno došao u RH, ako od njega to organi pravde budu tražili. ' Ako je moja dužnost da dođem da se pravda ispuni, došao bih ponovno u Split, ali bih morao imati puno hrabrosti da se suočim s ubojicom moje sestre, s osobom koja je uništila naše živote', rekao je.

Vrijeme nakon tragedije Emmanuel provodi u društvu ljudi koji brinu o njemu. 'Oko mene su divne osobe koje brinu o meni i mome zdravlju. Pokušavam biti što više miran, kako bih sve riješio. Pokušavam se emocionalno ne raspasti', ispričao je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene