Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvanredno obraćanje

Božo Petrov: Ovim činom očito se kreće u rušenje Vlade, radi nestranačkog ministra

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Sabora i čelnik Mosta Božo Petrov u obraćanju medijima, nakon razrješenja triju Mostovih ministara, rekao je da je to čin rušenja Vlade.

''Andrej Plenković pokušava danas razriješiti tri ministra Mosta iza kojih stoje rezultati, tri milijuna iz fondova, obračunavanje s kriminalom u gospodarstva... radi ministra koji objektivno više ne može biti ministar financija, jer se mora izuzimati iz financijskih odluka. Most nosi odgovornost za četiri ministra koje je predložio u Vladu. Marić je odgovornost HDZ-a. Mi smo ovu odluku priopćili Plenkoviću nadajući se da će to riješiti u svom dvorištu. Nećemo rušiti Vladu, ali nećemo podržati ministra koji to više ne može biti. Andrej Plenković treba odgovoriti hoće li ovim činom rušiti Vladu'', rekao je Petrov.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Vodi listu Plenković predstavio listu za europske izbore pa se obrušio na SDP: "Oni su gubitnici, ja im jamčim da do 76 neće doći" Stjepan Mesić Uhvatile ga kamere Nove TV VIDEO "Je*e mi se!": Bivši predsjednik neočekivano otkrio što misli o Plenkoviću

''Ovim činom očito se kreće u rušenje Vlade, radi nestranačkog ministra. Mostu je stalo do istine. Plenković treba dati odgovor je li i on to spreman napraviti ili će nastaviti politiku HDZ-a'', rekao je Petrov povukavši paralelu s politikom bivšeg HDZ-ovog lidera Tomislava Karamarka.

Na pitanje je li znao da će premijer razriješiti ministre, rekao je da Most za to nije znao. ''Nisu nam rekli za ovaj manevar'', kazao je.

''Oni danas nisu smijenjeni, premijer je ishitrenom odlukom pokušao smijeniti ministre. Vlada u ovom trenutku nije stabilna, za stabilnost je odgovoran premijer'', poručio je na kraju.

Podsjetimo, na sjednici Vlade premijer Andrej Plenković razriješio je tri Mostova ministra Vlahu Orepića, Slavena Dobrovića i Antu Šprlju, nakon što nisu željeli glasovati za odluku Vlade kojom se odbija prijedlog za pokretanje povjerenja ministru financija Zdravku Mariću.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene