Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bozanić o dijeljenju letaka:

'To nije nikakva akcija, to je samo informiranje vjernika'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U ekskluzivnom intervjuu Media servisu kardinal Josip Bozanić osvrnuo se na Popis stanovništva i istaknuo kako je crkva i više nego zadovoljna rezultatima.

Odnos s Vladom Zorana Milanovića nadbiskup Bozanić nije želio komentirati. Rekao je da Crkva niti jednu vlast ne smjenjuje niti postavlja pa o njoj niti ne može dati sud. Rekao je da je sastanaka s predstavnicima Vlade bilo no da se suprotno mišljenjima nikada nije razgovaralo o reviziji Vatikanskih ugovora. 'Mogu reći sasvim otvoreno i odgovorno, nikad u nikavim susretima i ni u kakvom obliku nisu dolazili u obzir neke promjene, neki razgovori o reviziji tih ugovora', kaže Bozanić.

Pročitajte i ovo Kardinal Josip Bozanić radujte se, narodi Čestitka kardinala Bozanića: ''Božić nas poziva na čuvanje života od začeća do prirodne smrti, na ljubav prema obiteljskom životu i Domovini'' Slika nije dostupna Bit će pročitano na misama Kardinal Josip Bozanić uputio pismo svećenicima i vjernicima: ''Molite za hrvatsku Domovinu, a posebno za obitelji''

>> Jovanović biskupima: Ne miješajte se u zdravstveni odgoj jer za to niste nadležni!

Politička vlast, koja zanemaruje antropologiju dovest će do razaranja čovjeka i nesreće za Hrvatsku, poručio je kardinal u božićnoj poruci komentirajući zdravstveni odgoj u školama. Danas, kaže, roditelji trebaju imati važnu ulogu u odabiru odgoja i obrazovanja svoje djece, što u ovom slučaju nije poštivano. 'Sasvim odgovorno tvrdimo da to što se time pokušalo nije ni način, a ni dobro rješenje da se s tako važnim pitanjem na takav način postupa', rekao je nadbiskup Bozanić.

To se mora ispraviti, smatra kardinal koji kaže da Crkva svojim stavom doprinosi demokratizaciji društva. O tome je trebalo povesti javnu raspravu i pitati građane za mišljenje, a ne nametati svjetonazor, poručuje Bozanić koji na dijeljenje letaka vjernicima pod nazivom: je li vam svejedno, kaže kako je Crkva njima htjela informirati vjernike. 'Crkva želi na razne načine informirati vjernike o čemu se tu radi, to nije nikakva akcija, to je samo informiranje vjernika', tvrdi Bozanić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene