Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pogibija 1991. godine

Borovo: Memorijal dvanaest redarstvenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U spomen na dvanaestoricu pripadnika vinkovačke Specijalne jedinice policije, koje su pripadnici srpskih paravojnih postrojbi ubili i masakrirali 2. svibnja 1991. u Borovu Selu, današnjem Borovu, cvijeće na grobove ubijenih policajaca u mjestima u kojima su pokopani položili su i svijeće zapalili članovi izaslanstava Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Dvanaestorica policajaca ubijena su iz zasjede, nakon što su u noći s 1. na 2. svibnja 1991. godine dvojicu njihovih kolega, tijekom redovite ophodnje, u Borovu zarobili pripadnici srpskih paravojnih postrojbi. Ranjen je 21 policajac. Ubijeni su Stjepan Bošnjak (1955.), Antun Grbavac (1961.), Josip Culej (1966.), Mladen Šarić (1965.), Zdenko Perica (1965.), Zoran Grašić (1969.), Ivica Vučić (1961.), Luka Crnković (1970.), Marinko Petrušić (1966.), Janko Čović (1965.), Željko Hrala (1968.) i Mladen Čatić (1971.).

Pročitajte i ovo Detalji prometne nesreće - 4 ispali iz auta Detalji stravične nesreće na A1: U automobilu je bio i pas - pobjegao je, građani mole za pomoć Joe Biden nakon smrti vojnika Više od 30 ljudi poginulo u osvetničkim napadima SAD-a, čekaju se idući koraci: "Ovo je početak našeg odgovora"

Na obljetnicu njihove pogibije, vijence podno spomen-obilježja u središtu Borova sutra će položiti brojna državna i druga izaslanstva. Misu zadušnicu u vinkovačkoj župnoj crkvi sv. Euzebije i Poliona predvodit će vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac.

U Vinkovcima će se održati Memorijal dvanaest redarstvenika koji se sastoji od niza sportskih natjecanja među kojima je i dvanaest atletskih utrka, svaka u spomen na jednog ubijenog policajaca. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene