Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubijena beba?

Policija nasilno ugušila prosvjed, prosvjednici nestali

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je nasilno ugušila antivladin prosvjed u Boliviji. Tamošnji Indijanci tvrde kako je ubijena tromjesečna beba, a deseci prosvjednika su nestali.

Lokalno je stanovništvo mjesec dana prosvjedovalo protiv gradnje autoceste kroz njihov rezervat.

Pročitajte i ovo Mirni prosvjed Spasimo Kozjak u Kaštelima - 3 Incijativa "Spasimo Kozjak" Ne žele novi ulaz u grad, na prosvjed pozvali i gradonačelnika: "Razaraju nas i guše" Prosvjednici u Izraelu Četvrti dan zaredom Prosvjednici s bakljama pred zgradom parlamenta: Traže nove izbore i optužuju izraelsko vodstvo

Bolivijska vlada odbila je komentirati ovaj slučaj. Indijanci optužuju predsjednika Moralesa, prvog čelnika države indijanskog podrijetla, za izdaju njihovih interesa. Na stranu prosvjednika stalo je i nekoliko ministara.

'Osuđujem i žalim zbog postupka vlasti koji su naredili uporabu sile, suzavca i nasilja u kojem su majke i djeca stradali. Ozlijeđena djeca, nestale majke koje se nisu dale razdvojiti od svoje djece - to ne govori dobro o našoj demokraciji. To nije demokracija', kazao je Rolando Villena, bolivijski javni pravobranitelj.



 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene