Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Policija je nasilno ugušila antivladin prosvjed u Boliviji. Tamošnji Indijanci tvrde kako je ubijena tromjesečna beba, a deseci prosvjednika su nestali.


Lokalno je stanovništvo mjesec dana prosvjedovalo protiv gradnje autoceste kroz njihov rezervat.

Vezani članci Evo Morales stigao u Meksiko (Foto: AFP) Evo Morales stigao u Meksiko: "Borba se nastavlja, svi narodi imaju pravo na slobodu" Evo Morales (Foto: AFP Photo/Venezuelian Presidency) Latinoamerička ljevica osudila "državni udar" u Boliviji protiv "brata predsjednika", a Meksiko Moralesu nudi azil

Bolivijska vlada odbila je komentirati ovaj slučaj. Indijanci optužuju predsjednika Moralesa, prvog čelnika države indijanskog podrijetla, za izdaju njihovih interesa. Na stranu prosvjednika stalo je i nekoliko ministara.

'Osuđujem i žalim zbog postupka vlasti koji su naredili uporabu sile, suzavca i nasilja u kojem su majke i djeca stradali. Ozlijeđena djeca, nestale majke koje se nisu dale razdvojiti od svoje djece - to ne govori dobro o našoj demokraciji. To nije demokracija', kazao je Rolando Villena, bolivijski javni pravobranitelj.