Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Ja sam dvije godine živjela u strahu, a sada svi pričaju kako je Srećko dobar momak'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Nisam prijavila Srećka, iako sam 99 posto bila sigurna da je on ubojica, ali bojala sam se da mu neće moći ništa dokazati, pa da će brzo izaći iz zatvora i osvetiti se meni i mojoj obitelji', izjavila je ekskluzivno za Novu TV u emisiji '10 do 8' Evica Krešić.

Župnik Josip Rafaj pronađen je mrtav na Cvjetnicu. Ubojica mu je pucao u glavu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uzelac, okrivljen za ubojstvo svećenika, ostaje u pritvoru Slika nije dostupna Produljen pritvor Srećku Uzelcu, okrivljenom za ubojstvo svećenika Josipa Rafaja

Nakon 25 dana ubojstvo svećenika priznaje 33-godišnji Srećko Uzelac. Možda nikada nećemo saznati tko je prvi na koga potegao pištolj, jer svjedoci ne postoje, a Uzelac tvrdi da je Rafaja ubio u samoobrani.

Motivi zločina i dalje se nagađaju, a priče po selu postaju sve glasnije. 

Priča se kako je svećenik bio imućan, nedavno je kupio skupi auto, bavio se kamatarenjem. 

'Rafaj je mnogim ljudima pomogao, nije od nikoga posuđivao novac, drugi su posuđivali od njega, a on novac nikada nije tražio natrag. Rekao bi mi uvijek da mu je to neugodno tražiti', kaže 28-godišnja Evica Krešić koja priznaje kako je sa svećenikom dvije godine bila u vezi i da se toga ne stidi.

Upravo je priča o njihovoj vezi odvela policiju na pravi trag.

Informaciju o ljubavnom trokutu potvrdio je i sam ubojica. Tvrdi kako je njegova djevojka, koju je htio oženiti, bila svećenikova ljubavnica.

Evica tvrdi kako Srećka nija nikada prevarila, a najmanje sa svećenikom. No, ne poriče da je s Rafajem neko vrijeme imala ljubavnu vezu.

'Ja sam sama u to uletila i znala sam što radim, ne bježim od toga. Bili smo u vezi dvije godine, a to su znali i moji roditelji. No zar je to razlog da netko ubije čovjeka?', kaže Evica.

Rafaj i Evica navodno su se upoznali prije nekoliko godina kada je on službovao u Korenici, a ona živjela u obližnjem mjestu gdje je svećenik također služio misu. 

Kada se saznalo za njihovu vezu, Crkva je svećenika poslala u Generalski Stol.

Evica je posljednje dvije godine bila u vezi s ubojicom svećenika Srećkom Uzelcem. Prekinuli su, kako kaže, mjesec dana prije ubojstva. Srećko je, kaže Evica, bio veoma ljubomoran i nije vjerovao da one više nije u vezi sa svećenikom. Njegovu su ideju podgrijavala i 'govorkanja', prema kojima je Evica i dalje u kontaktu sa Rafajem.

'Od mene svi očekuju da ću nešto reći i da ja imam nekakve veze sa svime što se dogodilo, ali ja još jednom ponavljam da Srećka nikada nisam prevarila i ponovno ću ići na poligraf da to potvrdim ako treba', kaže Evica.

Evica je sama odlučila progovoriti za '10 do 8' kako bi zaustavila priče koje kruže po selu.

'Nisam mogla vjerovati da će se nakon ubojstva toliko blatiti i ubijenog čovjeka i mene, ja nisam mogla vjerovati sve što pričaju i pišu. Da smo i bili u vezi, nitko nema pravo da zbog toga ubije čovjeka', kaže Evica.

'Srećko je meni prijetio, na svašta me prisiljavao, tukao me, iživljavao se na meni, prijetio da će ubiti i mene i moju obitelj i brata. Bio je strašno ljubomoran. Ja sam dvije godine živjela u strahu od njega. Prijetio mi je pitajući me 'vjerujem li u Boga', a prijetio je da će ubiti i mog navodnog ljubavnika', tvrdi Evica.

Iako je sumnjala da je Rafaja ubio baš Uzelac, zbog njegovih ranijih prijetnji, nije ga prijavila zbog straha od osvete.

Ljuti je što po selu pričaju kako je Srećko bio dobar momak.

'Prekinuli smo prije ubojstva, mislila sam da će se smiriti i zaboraviti neke stvari. Kada su mi brat i njegova žena rekli da je Rafaj ubijen, nisam mogla vjerovati. Nisam vjerovala da se to događa meni. Pretpostavljala sam da je Srećko to napravio, ali me je bilo strah prijaviti ga', kaže Evica.

Iako joj svi u selu okreću glavu, Evica kaže kako nikuda neće bježati.

'Ja ću ostati ovdje jer ne želim bježati, ja govorim istinu i nemam zašto bježati. Osim toga, znam još neke stvari o kojima ću govoriti ako mojoj obitelji budu prijetili ili naudili, ja znam puno toga što je Srećko radio ne samo meni, nego i drugima', kaže Evica.

Cijeli razgovor s Evicom Krešić pogledajte u video dodatku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene