Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uzelac, okrivljen za ubojstvo svećenika, ostaje u pritvoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Karlovcu odbilo je kao neosnovanu žalbu na produljenje pritvora Srećka Uzelca, okrivljena za ubojstvo svećenika Josipa Rafaja u Generalskom Stolu 15. ožujka te on ostaje u pritvoru do 7. srpnja, objavila je danas glasnogovornička služba toga suda.

Vijeće je odredilo i obvezno psihijatrijsko vještačenje okrivljenika. Uzelcu je nakon isteka 30-dnevnog pritvora, 7. svibnja, pritvor produžen za 60 dana, na što je uložio žalbu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Podignuta optužnica protiv Srećka Uzelca zbog ubojstva svećenika Slika nije dostupna Produljen pritvor Srećku Uzelcu, okrivljenom za ubojstvo svećenika Josipa Rafaja

Istražna sutkinja Jasminka Jerinić-Mušnjak izjavila je danas za Hinu da je pritvor produljen do 7. srpnja zbog opasnosti od bijega okrivljenika i osobito teških okolnosti djela.

"Vjerujem da će u tom roku biti obavljeno i neuropsihijatrijsko vještačenje o uračunljivosti okrivljenika, koje je povjereno Psihijatrijskoj bolnici Vrapče u Zagrebu. Ako Županijsko državno odvjetništvo u međuvremenu još nešto ne predloži, istraga će nakon vještačenja biti završena, jer su obavljene sve do sada tražene istražne radnje", rekla je sutkinja.

"Saslušani su svi predloženi svjedoci i pristigla sva druga vještačenja, pa i analiza DNA okrivljenog Uzelca, uzeta za usporedbu s tragovima na mjestu događaja", izjavila je Jerinić-Mušnjak.

U tijeku travnja i svibnja na dvama istražnim ročištima ispitani su svjedoci. Sud je objavio njihova imena, među kojima i ime Evice Krešić, koja je javno tvrdila da se u duljem razdoblju viđala i sa svećenikom Rafajem i zatim s Uzelcem. Upravo je ljubomoru policija u kaznenoj prijavi navela kao najvjerojatniji motiv ubojstva i svojedobno o tome izvijestila medije.

Uzelac je okrivljen da je 15. ožujka između 22,20 i 22,50 sati u župnom dvoru u Generalskom Stolu u svećenika Josipa Rafaja ispalio tri hitca iz pištolja, od kojih su ga dva pogodila i ranila zbog čega je Rafaj na mjestu preminuo

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene