Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Podignuta optužnica protiv Srećka Uzelca zbog ubojstva svećenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu podignulo je optužnicu protiv okrivljenika Srećka Uzelca, za kazneno djelo ubojstva svećenika Josipa Rafaja.

Optužnica Uzelca tereti da je 15. ožujka 2008. između 22,20 i 22,50 sati u Generalskom Stolu, u dnevnom boravku Župnog dvora, nakon prepirke s Josipom Rafajem, sa ciljem da ga liši života, u svećenika ispalio tri hica iz pištolja marke "Crvena zastava" model 70, kalibar 7,65 milimetara.

Pročitajte i ovo Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu Slika nije dostupna Osumnjičenom za ubojstvo svećenika Rafaja 24-satno zadržavanje

Pri tom su dva zrna pogodila Rafaj, te je on od zadobivenih strijelnih rana glave s ozljedom mozga odmah umro, a ustrijeljen je bio i u trbuh i lijevu podlakticu, navodi se u optužnici.

Nakon podizanja optužnice izvanraspravno vijeće Županijskog suda je protiv okrivljenika produljilo pritvor zbog opasnosti bijega i zbog osobito teških okolnosti djela.

Nad Srećkom Uzelcom obavljeno je neuropsihijatrijsko vještačenje te će, kako se neslužbeno doznaje u Županijskom sudu, o nalazima njegove ubrojivosti ovisiti daljnji tijek postupka.

Tjekom istrage saslušano je sedam svjedoka, a obavljena su i mnogobrojna vještačenja, uključujući i vještačenja DNK analizom, radi usporedbe DNK Srećka Uzelca s tragovima na mjestu ubojstva.

Spis je na daljnje postupanje dodijeljen sucu Županijskog suda u Karlovcu Anti Ujeviću.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene