Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neuobičajena gesta

Bivši gradonačelnik Splita dobio spor i donirao sav novac od odštete!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neuobičajenom gestom iznendio je bivši gradonačelnik Splita Miroslav Buličić - novac za odštetu u sudskom sporu s gradskom tvrtkom koja ga je odbila vratiti na posao velikodušno je donirao splitskom KBC-u.

U splitskoj Traumi dvije sobe su sada obnovljene i ugodnije za pacijente. Od prometne nesreće tu se oporavlja i Špiro Ugrin. 'Soba je odlična, usluga je vrhunska. Nemamo se čemu žaliti, samo da još noga bude bolje', kazao je Špiro.

Pročitajte i ovo Praznik rada na Bundeku zabava od jutra FOTOGALERIJA Grah, glazba i roštiljanje: Građani širom zemlje slave Praznik rada Radovi u Vukovarskoj ulici u Splitu Krive građevinske radove FOTO Velika rupa u centru Splita: Građani strahuju od urušavanja žile kucavice grada

Donacijom Miroslava Buličića uređene su sobe i sanitarni čvorovi na ovom, nekad derutnom odjelu. 570.000 kuna donirao je nakon što je dobio odštetu u sudskom sporu s Čistoćom. 'To je posljedica jednog ugovora od strane grada prema meni kao osobi s obzirom na činjenicu obveznog povratka na svoje radno mjesto kad sam išao na funkciju gradonačelnika', kazao je Buličić.

>> 'Splitska škola Pujanki bit će dovršena do 14. listopada'

Čistoća ga, naime, nije vratila na posao nakon isteka mandata iako je po ugovoru to bila obvezna. 'Da dokažem da to nije radi mene, niti radi mog džepa, nego da je to stvar principa', kazao je Buličić.

Novcem su se obnovile sobe, sanitarni čvorovi, hodnici, staklene stjenke i još mnogo toga na ukupno osam klinika splitskog KBC-a. Zato je dobio zahvalu. 'Svaka i najmanja donacija nama dosta znači i ovako jedna veća donacija zasigurno će omogućiti pacijentima puno ugodniji boravak, a i naše osoblje će se ugodnije osjećati u tim prostorijama', kazao je Nikola Kolja Poljak, Sanacijski upravitelj KBC-a Split.

Ovo je jedna od najvećih pojedinačnih donacija koje je dobio KBC Split, a ravnatelj naglašava da je ovo svijetli primjer kako se može pomoći svom gradu i bolnici.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene