Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Graditeljski radovi na Osnovnoj školi Pujanki u Splitu bit će dovršeni do 14. listopada, rekao je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović.


Dodao je i da će se tehnički pregled novoizgrađene sportske dvorane Obrtno-tehničke škole u tom gradu obaviti 17. listopada.

Ministar Jovanović obišao je danas gradilišta splitske Osnovne škole Pujanki, gdje su radovi prekoračili rokove za dvije godine te Obrtno- tehničke škole gdje je izgradnja sportske dvorane dovršena i prije predviđenog roka.

"Na današnjem sastanku koordinacije osnovne škole Pujanki utvrđeno je da nema niti jednog razloga koji bi onemogućio useljenje učenika u nju 14. listopada", izjavio je ministar Jovanović novinarima nakon obilaska dviju splitskih škola.

Vezani članci Vinko Ljubičić i Mario Jurič Odvjetnik uhićenog splitskog poduzetnika otkrio što mu se stavlja na teret i poručio: "Uvjeren sam da tu nema ništa protuzakonito" Gradonačelnik Splita Ivica Puljak Puljak o uhićenjima u Splitu: "Mi smo uočili kosture iz ormara. Zbog jednog ugovora će Grad ostati bez 2,5 milijuna kuna"

>>Gradonačelnik BIJESAN: Gospođo, koliko imate radnika na gradilištu? To morate znati!

Istaknuo je da su na današnjem sastanku koordinacije roditelji zaprijetili da će njihova djeca, koja trenutačno pohađaju nastavu u nekoliko splitskih škola, bojkotirati nastavu 15. listopada ako škola dotad ne bude dovršena.

Ministar smatra da potrebe za bojkotom neće biti jer je danas tvrtka Fenix koja izvodi radove potvrdila da će škola 14. listopada biti spremna za nastavu. Ako škola ne bude spremna, dodao je, krivnju će snositi izvođači.

"Krivnja se može snositi na temelju penala koji se mogu naplatiti, ali i tako da taj izvođač ubuduće više nikad ne dobije posao na natječajima koje bude raspisivalo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta", poručio je ministar Jovanović.

Za novoizgrađenu sportsku dvoranu Obrtno-tehničke škole ministar je rekao kako taj primjer pokazuje da izvođači mogu završiti posao i prije roka i bez prekoračenja financijskog plana. Po njegovim riječima u toj će sportskoj dvorani, za koju će tehnički pregled biti obavljen 17. listopada, nastavu tjelesne i zdravstvene kulture pohađati učenici triju splitskih škola. (Hina)

 

 

 

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook