Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uobičajena procedura za važne osobe

BiH tvrdi: Kosor prešla granicu po uobičajenoj proceduri

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ravnateljstvo granične policije Bosne i Hercegovine odbacilo je tvrdnje nekih medija kako je predsjednica hrvatske vlade Jadranka Kosor tijekom posjeta BiH u studenome bila podvrgnuta posebnoj provjeri putovnice.

Ravnateljstvo je navelo kako se u slučaju izaslanstva hrvatske vlade postupalo kako je to uobičajeno u svim slučajevima dolaska važnih osoba iz inozemstva. U priopćenju granične policije BiH  objašnjava se kako je uobičajena i zakonom utvrđena praksa da se graničnoj policiji na dolasku u sarajevsku zračnu luku predoče putovnice svih članova inozemnih izaslanstava kako bi se evidentirao prelazak granice.

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Ilustracija Upisano Srbin greškom sebe i sina upisao kao Hrvate, a onda je uslijedio šok

>> MVPEI nije slao prosvjednu notu zbog tretmana Kosor na granici

Taj posao zajednički obavljaju djelatnici protokola koji su u sastavu izaslanstava te granične policije BiH. 'To je pojednostavljena kontrola putovnica kakvu su redovito prolazili hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, srpski Boris Tadić pa i potpredsjednik SAD Joseph Biden', navodi se u priopćenju.

Iz granične policije BiH navode kako je iz protokola hrvatske vlade na dan dolaska premijerke Kosor od GP BiH usmeno traženo da se ona izuzme iz postupka kontrole putovnice no kako za takvo što ne postoji zakonski temelj kontrola je obavljena sukladno uobičajenim procedurama. Neki mediji u BiH objavili su kako je hrvatsko ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija uputilo prosvjed ministarstvu sigurnosti BiH zbog procedure primijenjene u sarajevskoj zračnoj luci na dan dolaska premijerke Kosor.

Hrvatska Vlada tvrdi da je sve dezinformacija

Hrvatska vlada odbacila je, ocjenjujući je kao dezinformaciju, tvrdnju bosanskih medija da je Hrvatska prosvjedovala zbog tretmana predsjednice Vlade RH tijekom njezina nedavnog posjeta Bosni i Hercegovini.

'Vlada Republike Hrvatske u potpunosti odbacuje medijske dezinformacije vezane uz navodno slanje službene note Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija nadležnim tijelima Bosne i Hercegovine zbog tretmana predsjednice Vlade Jadranke Kosor tijekom nedavnog službenog posjeta toj državi, te ističe kako nikakva službena nota po tom pitanju nije poslana Bosni i Hercegovini', navodi u priopćenju Vlada RH. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene