Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Sadik Ahmetović izjavio je u utorak u Sarajevu kako policijske agencije u toj zemlji nisu napravile propuste koji bi Draganu Paravinji omogućili izbjegavanje odgovornosti za počinjena kaznena djela.


'Prema informacijama iz Granične policije BiH, ta osoba (Paravinja) nije legalno prelazila granicu BiH', kazao je Ahmetović novinarima u Sarajevu istaknuvši kako postojeće informacije ukazuju isključivo na to da je Paravinja u BiH iz Hrvatske stigao ilegalno preplivavši rijeku Savu. Dodao je kako će se ipak ispitati sve okolnosti o Paravinjinu ulasku u BiH.

Ahmetović je izvrsnom ocijenio suradnju koju su pri uhićenju Paravinje ostvarile policije iz Hrvatske i BiH. Iz Okružnog tužiteljstva u Istočnom Sarajevu potvrđeno kako je Paravinja optužen da je u srpnju 2002. na području Pala silovao jednu djevojku. Osnovni sud na Sokocu u više je navrata zakazivao glavnu raspravu po ovoj optužnici no Paravinja se niti jednom nije pojavio.

Stoga je na zahtjev okružnog tužitelja sokolački sud u kolovozu 2005. godine raspisao tjeralicu te mu je odredio pritvor. Paravinja je temeljem naloga suda na Sokocu u ponedjeljak iz Banje Luke prebačen u zatvor u Istočnom Sarajevu.

Glasnogovornica Osnovnog suda na Sokocu Dragana Mačar potvrdila je kako se zakazivanje glavne rasprave u slučaju Paravinje može očekivati u roku od osam dana. (Hina)

Vezani članci Marihuana, ilustracija (Foto: Pixsell,Vjeran Zganec Rogulja) Razbijen lanac dilera u BiH: Obavljeni pretresi stanova, pronađena plantaža marihuane i droga, uhićeno sedam osoba Ilegalni migranti Migranti i dalje pokušavaju ilegalno ući u Hrvatsku, na ovim je mjestima najveći pritisak: "Kad dođe toplije vrijeme, oni će vjerojatno kroz šumu..."