Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povreda konvencije UN-a o pravu mora

BiH: Zbog Pelješkog mosta tužba Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nastavi li Hrvatska gradnju mosta za Pelješac bez konzultacija s Bosnom i Hercegovinom ta će država zbog toga podnijeti tužbu Međunarodnom sudu za pravo mora u Hamburgu, ponovno je upozorio član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

'Bilo bi dobro da Hrvatska strana vodi računa o ovome i konzultira tijela BiH nadležna za vanjsku politiku, prije svega Predsjedništvo BiH. U protivnom, nama neće ostati puno izbora i morat ćemo tužiti Hrvatsku Međunarodnom sudu za pravo mora u Hamburgu', izjavio je Komšić.

Pročitajte i ovo Božo Petrov Briselske fotelje Petrov nakon odlaska Raspudića: "Iskreno mi je žao. Htio sam da svi budemo na listi" Marin Miletić O Bogu i ljudima Problemi u Mostu? Oglasio se Marin Miletić: "Uvjeren sam, bit će dobro"

Komšić je upozorio kako je rječ o podnošenju tužbe, a ne o zahtjevu za arbitražu s obzirom da je Hrvatska, kako je ustvrdio, povrijedila Konvenciju Ujedinjenih naroda o pravu mora. Takva je poruka, prema njegovim rječima, u dva navrata već prenesena i predsjedniku Vlade Hrvatske Ivi Sanaderu.

'On to zna i zato je daleko bolje da to pitanje rješimo međusobnim dogovorom a ne tužbama', kazao je Komšić dodajući kako se susjedima više neće dopustititi da ugrožavaju bosanskohercegovačke interese.

'Dosta je više dolazaka u ovu zemlju i raznih sastanaka na kojima se traži da mi popustimo i radimo protiv svojih interesa a za druge. Ovo vrijedi kako za predstavnike tzv. međunarodne zajednice, tako i za predstavnike susjednih zemalja', kazao je Komšić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene