Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić izjavio je kako će vlasti njegove zemlje svakako tužiti Hrvatsku nastavi li se gradnja mosta kopno-Pelješac.


- Ukoliko se u konačnici doista opredijele graditi most bez obzira na naše stavove, BiH će definitivno, tu nema nikakve sumnje, tužiti Hrvatsku, izjavio je Komšić kako ga u nedjelju citira sarajevski "Dnevni avaz".

Vezani članci Koronavirus, BiH U BiH preminula 61 osoba, dio zemlje zatvara kafiće i uvodi policijski sat: U Srbiji brojka novozaraženih u padu Slika nije dostupna 'Nema gradilišta za Pelješki most dok se ne osigura novac'

Komšić je ovime reagirao na izjavu koju je predsjednik Vlade Hrvatske Ivo Sanader dao u subotu u Mostaru najavivši kako će se most na Pelješac graditi bez obzira na protivljenja tom projektu.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH ocijenio je pak nedopustivim takav odnos hrvatskog premijera kao i odnos prema BiH u cijelosti.

>> Sanader: 'Komšić ne može zaustaviti gradnju Pelješkog mosta'

Predsjedništvo BiH ranije je zaključilo kako se most na Pelješac ne može graditi bez pune suglasnosti dvije države a nje ne može biti dok se ne riješi pitanje pomorske granice u Neumskom zaljevu.

Stajalište Hrvatske koje je u subotu ponovio i Sanader, jest da je pitanje granice odvojeno od pitanja pelješkog mosta jer je on nedvojbeno na hrvatskom državnom teritoriju a pri njegovu
projektiranju uvaženi su svi zahtjevi i potrebe BiH, uključujući
osiguranje nesmetanog pristupa otvorenome moru.