Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku nije uložilo žalbu zbog puštanja iz pritvora bivšeg županijskog vatrogasnog zapovjednika Dražena Slavice, osumnjičenog da je zbog niza propusta skrivio kornatsku tragediju.


Odluku o puštanju Slavice iz pritvora donio je županijski istražni sudac Branko Ivić 30. listopada nakon što je saslušao sve svjedoke za koje je postojala mogućnost da Slavica na njih utječe.

Vezani članci Slika nije dostupna Kopilot kanadera: Da smo znali gdje su vatrogasci, mogli smo im pomoći Slika nije dostupna 'Mislio sam da sam vodenom bombom ubio ljude'

S takvim rješenjem kako je kazala Beroš Dodig složilo se i
Županijsko državno odvjetništvo te zbog toga nije uložilo žalbu.
Beroš Dodig je kazala kako istraga o kornatskoj tragediji u kojoj je život izgubilo 12 vatrogasaca još traje i da se za sada ne može reći kad će biti završena. Dodala je kako je Županijsko državno odvjetništvo obavilo i dodatne izvide i utvrđivanje nekih okolnosti i činjenica te je zadovoljno dosadašnjim tijekom istrage.

No, dok sve ne bude završeno, Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku ne želi u javnosti komentirati rezultate dosadašnje istrage zaključila je Beroš Dodig.