Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavljeno suđenje Draženu Slavici

Suđenje za Kornate - roditelji opet optužuju da su tijela pomicana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na zadarskom Županijskom sudu nastavljeno je suđenje Draženu Slavici, vatrogasnom zapovjedniku osumnjičenom za najveću vatrogasnu tragediju u Hrvatskoj, kada je život izgubilo 12 vatrogasaca.

Roditelji i rodbina poginulih ponovili su nakon današnjeg ročišta, kako su svjedoci ponovno davali kontradiktrone izjave. Naime, prema izjava svjedoka, da se zaključiti da je izvučeno 9 ozlijeđenih, iako se zna da su u trenutku izvlačenja živa bila još samo 7-ica vatrogasaca. Takve izjave ponovno su aktualizirale sumnje roditelja da su tijela poginulih na Kornatu bila pomicana. Potsjetimo, obitelji poginulih to su zaključile još ranije, pregledavanjem fotografija s Kornata iz noći tragedije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Suđenje za Kornat 'Jedan vatrogasac je umro kad smo došli do njih, s glavom među kamenjem' Slika nije dostupna Psginuli vatrogasci Slavici će se suditi u Zadru

Svoju stranu priče u sudnici danas je ispričao Blaženko Poljak, pilot helikoptera koji je sudjelovao u akciji spašavanja vatrogasaca. 'Ni ja ni pripadnici HGSS-a nismo znali što nas čeka', rekao je Blaženko Poljak.

>> Kornatska tragedija: 'Tek smo nakon nekoliko sati saznali da ima stradalih'

>> Užas na Kornatu: Bilo je mrtvih, ozlijeđeni su tražili vode

Dodao je kako je zbog jakog juga sigurnost posade helikoptera bila ugrožena . 'Da nam se nešto dogodilo, mislim da bi danas sudili meni. Mogao sam otići, ali sam se odlučio za spašavanje i zatražio pomoć još jednog helikoptera', rekao je.

Svjedočenje je počeo Neven Brozović, pilot drugog helikoptera koji je vatrogasce prevozio na Kornat. Izjavio je kako ga je zasmetala nespremnost vatrogasaca u radu s helikopterom. 'Bilo je očito da nisu dovoljno obučeni', rekao je.

U tome što u rekonstrukciji nije korišten isti helikopter jer vremenski uvjeti nisu dopuštali let preko Velebita, Neven Brozović ne vidi ništa sporno.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene