Saborski zastupnici nakon dva mjeseca stanke ponovno su se okupili na početku jesenskog zasjedanja, a sudeći po Tajništvu Sabora, jedan je zastupnik promijenio spol.

Galerija


Nakon dugog toplog ljeta zastupnici su opet na svom radnom mjestu. U Saboru je u tijeku aktualno prijepodne tijekom kojeg zastupnici postavljaju pitanja premijeru Andreju Plenkoviću i ministrima.

Vezani članci Stevo Culej i Tihomir Lukanić (Foto: Pixsell/Dnevnik.hr) Cirkus u Saboru: Culej tvrdi da mu je živozidašica ukrala torbu, oni prvo rekli da će je vratiti, pa da ipak neće Miro Bulj (Foto: Igor KraljPIXSELL/PIXSELL) U ovom sazivu Sabora najviše je govorio Miro Bulj. Evo koji zastupnici za 15.000 kuna nisu ni zucnuli

Na dokumentu koji je pripremilo Tajništvo Sabora o redoslijedu postavljanja usmenih zastupničkih pitanja na 14. sjednici Hrvatskoga sabora posebno je zanimljivo ime koje se našlo na 32. mjestu.

Ukupno je 38 zastupnika koji imaju priliku rešetati članove Vlade, a pred kraj je SDP-ov zastupnik koji je postao zastupnica. Naime, navedeno je da će pitanje postaviti Gordana Maras. Jedan mali tipfeler nasmijao je novinare. Iako bi se mogle pojaviti teorije da do pogreške možda i nije došlo slučajno, sporno slovo A na kraju imena zastupnika Gordana Marasa nestalo je sa saborske internetske stranice.

''Evidentno se radi o zavjeri Plenkovića i Jandrokovića'', našalio se za DNEVNIK.hr zastupnik Gordan Maras, kojemu nije zasmetalo što je nakratko bio zastupnica.