Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Pokreni nešto svoje

Bez čitanja deklaracija i instaliranja aplikacija! Doznajte kako pomoću jednog klika možete pratiti sljedivost hrane od proizvođača do vas

VeeMee
VeeMee Foto: PR
Pratiti proizvod od same proizvodnje preko prerade i distribucije jest sljedivost, a nju omogućava platforma VeeMee zagrebačkog startupa.

Transparentne i relevantne informacije između sudionika na tržištu možete saznati pomoću neutralne oznake porijekla s QR kodom. Za očitanje QR koda nije potrebna dodatna aplikacija jer je ona integrirana direktno u kameru mobitela.

Na pitanje koriste li i oni sami platformu VeeMee odgovaraju potvrdno. ''Trenutačno se možemo pohvaliti sljedivošću na više od 25 tisuća tona hrane iz Hrvatske, Grčke i Španjolske dostupne samo jednim klikom u gotovo svim trgovačkim centrima u Hrvatskoj'', ponosni su i dodaju kako je prije digitalne sljedivosti jedina mogućnost bila čitati deklaracije i vjerovati navedenom.

Kao tvrtka zalažu se za transparentnost i dostupnost podataka. ''Samim time koristimo QR kod koji sadrži podatke na web-platformi VeeMee. Skeniranjem QR koda kamerom na mobitelu korisnik dobije potpunu informaciju o proizvođaču i proizvodu koji konzumira. Prednost QR koda je to što nema potrebe za dodatnom aplikacijom na mobilnom uređaju'', objašnjavaju.

Svi proizvođači, OPG-ovi i zainteresirani u njihovu se bazu podataka mogu javiti putem linka na platformi ili maila, ali naglašavaju da su sami proaktivni te različitim suradnjama i sami nastoje kontaktirati s proizvođačima.

''Trenutačno imamo oko dvije tisuće korisnika i moramo istaknuti da su mnoge županije i pojedini gradovi podržali projekt sljedivosti hrane. Nedavno smo dobili potporu u programu potpore 'Pokreni nešto svoje' te ćemo u ovaj projekt uključiti OPG-ove i mali proizvođače s područja Sisačko-moslavačke županije kako bismo im pomogli da lakše pristupe tržištu i uključe se u projekt. Napravili smo i dodatnu investiciju te ćemo im omogućiti da budu prisutni na platformi VeeMee do kraja 2022. godine'', kažu o itekako pozitivnim planovima za budućnost.

Kako su i sami spomenuli, kao dobitnici natječaja ''Pokreni nešto svoje'' osvojili su novčani iznos od 74 tisuće kuna te mentorstvo. ''Pokreni nešto svoje'' program je potpore poduzetničkim projektima u Hrvatskoj koji promovira projekte s pozitivnim društvenim utjecajem te korisnicima pruža mentorstvo u razvoju poduzeća te bespovratna sredstva. Novac će usmjeriti na razvoj i uključivanje proizvođača s područja Sisačko-moslavačke županije te ih pozivaju da im se sami obrate, ako oni već nisu njima. ''Mentorstvo će nam svakako pomoći u boljoj organizaciji, vodstvu te podjeli poslova'', zaključuju.

 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene