Riječ je o prvom u nizu sastanaka radne skupine na kojima bi se trebao pronaći model koji bi odgovarao i bankama i dužnicima.


Održan je prvi sastanak o rješenju situacije s kreditima u švicarskim francima. U ministarstvu financija svoje su prijedloge iznijeli predstavnici banaka te članovi Udruge franak. Riječ je o prvom u nizu sastanaka radne skupine na kojima bi se trebao pronaći model koji bi odgovarao i bankama i dužnicima. Iz Udruge Franak ističu kako ostaju pri svojih pet zahtjeva koje su ranije predstavili javnosti dok su Hrvatske udruge banaka poručili kako i banke ostaju kod svojih modela za socijalno najugroženije dužnike.

Banke nude dva modela za hitno rješenje 'akutnih' dužnika u švicarcima

Vezani članci Krešimir Luetić, predsjednik Hrvatske liječničke komore Čelnik liječničke komore Krešimir Luetić: "Pribojavamo se da ćemo biti u poziciji birati koga ćemo staviti na respirator" Goran Aleksić (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) HUB osudio medijske nastupe Gorana Aleksića i Udruge Franak kojima ''manipuliraju javnošću''

'Ono s čim smo mi zadovoljni je da smo sjeli s bankama za isti stol, razgovori su bili konstruktivni.Ono s čim nismo zadovoljni je da se banke ne pomiču od svojih socijalnih modela prema našem smjeru zato smo tražili odmah i hitan sastanak i s guvernerom da razradimo malo te modele konverzije', rekao je Denis Smajo iz Udruge Franak.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook