Proslavu Praznika rada u zagrebačkom Maksimiru, čini se, nije obilježilo samo naguravanje oko Bandićevih karanfila.


Još jedan incident se dogodio u Maksimiru, u kojem su Bandićevi tjelohranitelji napali pripadnike Građanske akcije. Oni su sve zabilježili kamerom i oglasili se putem Facebooka.

Vezani članci Svečana smotra Zimske službe - 3 Održana smotra zagrebačke zimske službe, Bandić: "Spremni smo kao da će napadati metar snijega" Proslava Praznika rada u Maksimiru (Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL) Bandić dijelio grah i karanfile, a novinarima poručio: "Djela govore više od riječi, idite snimati političare"

"Došli smo u Maksimir pomoći Bandiću u dijeljenju našeg graha, ali smo bili grubo fizički napadnuti od strane Bandićevih tjelohraniteljskih pasa", stoji na Facebook profilu Građanske akcije.

"Ta ekipa ne preza od fizičkih napada na ljude na javnoj površini, najgrubljih psovki i uvreda i lažnog predstavljanja kao policajci. Nakon što se napokon pojavila policija, nisu htjeli izvršiti identifikaciju napadača već su tražili da dignemo kaznenu prijavu protiv NN osobe. Mi smo to odbili i zahtijevali da se sumnjivci privedu. Policija je to rezolutno odbila uz napomenu '...identifikacija se ne može učiniti na licu mjesta'. U četvrtak ćemo priupitati ministra Ostojića zašto policija nije htjela privesti sumnjivce", upozoravaju iz Građanske akcije.

Zagrebačkom gradonačelniku, međutim, nisu ostali dužni poruku. "A Bandiću poručujemo: ovo ti je zadnji mandat, rođo!", napisali su.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.