Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Praznik rada

Bandić dijelio grah i karanfile, a novinarima poručio: "Djela govore više od riječi, idite snimati političare"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na tradicionalnu proslavu 1. svibnja, Međunarodnog praznika rada, u zagrebački park Maksimir građani su od ranog jutra počeli dolaziti, a dočekao ih je bogat zabavni program te 60.000 besplatnih porcija graha s kobasicom koje je za njih pripremio Grad Zagreb i gradonačelnik Milan Bandić.

Gradonačelnik Milan Bandić pozvao je sugrađanke i sugrađane od 10 do 18 sati na tradicionalno druženje u park Maksimir kako bi uz prigodni zabavni program i neizostavni prvosvibanjski zagrebački grah i ove godine zajedno obilježili Međunarodni praznik rada.

Pročitajte i ovo Ilustracija izbori 2024. Znate li da ovi izbori možda neće biti u nedjelju? Slika nije dostupna Incident u Maksimiru 'Bandićevci' napali Građansku akciju, ovi poručili: 'Ovo ti je zadnji mandat, rođo!'

Bandić je dijelio građanima besplatne porcije graha s kobasicom, a novinarima koji su ga prekidali u tom poslu rekao je da "djela govore više od riječi".

"Sve sam rekao. Možete vi dalje, snimajte političare. Rekao sam, hoćete da ponovim - Djela govore više od riječi. Za pametnog dovoljno. I kada to u Hrvatskoj shvatimo, bit će nam bolje. Svi.", odgovorio je Bandić novinarima koje je zanimalo koja je njegova poruka za 1. svibanj

I na pitanje koja je njegova poruka radnicima, ponovio je da djela govore više od riječi.

"A što se tiče Zagreba - ispod europskog prosjeka nezaposlenost 5,1 i 22 posto prosječna plaća veća nego u Hrvatskoj. Ali, svejedno, i u Zagrebu vrijedi - djela govore više od riječi", poručio je gradonačelnik Bandić te nastavio dijeliti besplatne porcije graha s kobasicom svojim sugrađankama i sugrađanima koji su u redovima čekali porciju toga tradicionalnoga prvosvibanjskog jela.

Gradonačelniku su u dijeljenju porcija graha pomagale njegove zamjenice Jelena Pavičić Vukičević i Olivera Majić.

Na tradicionalnu proslavu 1. svibnja, Međunarodnog praznika rada, u zagrebački park Maksimir građani su od ranog jutra počeli dolaziti, a čeka ih bogat zabavni program te 60.000 besplatnih porcija graha s kobasicom koje je za njih pripremio Grad Zagreb i gradonačelnik Milan Bandić.

Odmah na ulazu u park Maksimir građane je u 9,30 sati dočekao Puhački orkestar ZET-a, Zagrebačke mažoretkinje i Kulturno umjetničko društvo Bukovac.

U park Maksimir stići će i prosvjedna povorka koja će u 11 sati krenuti ispred Radničkoga doma. Ovogodišnji Međunarodni praznik rada Savez samostalnih sindikata Hrvatske i Matica hrvatskih sindikata obilježit će prosvjednom povorkom u Zagrebu pod sloganom "Za reforme za ljude". Pod tim sloganom sažeta su traženja hrvatskih radnika - pravedne plaće i bolji uvjeti rada, dostojanstvena starost, kvalitetno obrazovanje kao temelj razvoja i budućnosti, efikasan javni zdravstveni sustav dostupan svima, učinkovito pravosuđe i javna uprava, te vraćanje povjerenja građana u institucije, kao i promjena odnosa prema Europskoj uniji i unutar nje. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene